Romanian Fashion Week dă startul competiției creativității pentru tinerii designeri. Cei mai talentați vor defila pe podiumul RCW 2022

Romanian Creative Week

Romanian Fashion Week (RFW) lansează competiția creativității pentru ediția a doua, cea din 2022, a Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se va desfășura la Iași, în perioada 20 – 30 mai. Aflat la cea de-a XIV-a ediție, Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, a anunțat primul Call for Projects adresat tinerilor designeri.

Renumit ca fiind o rampă de lansare pentru noile talente, de-a lungul anilor lansându-se aici peste 40 de tineri designeri, RFW invită noua generație a creatorilor de modă să aplice la concursul de proiecte organizat în perioada 15 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022. Acest Call for Projects este parte a Innovative Future Platform, secțiune care alcătuiește, alături de cea dedicată designerilor consacrați, celebrul festival de modă de la Iași.

Inițiativa IF Platform, coordonată de Lucian Broscățean, având-o drept consultant creativ pe Ioana Ciolacu, deschide porțile pentru ca tinerele talente din lumea modei să-și prezinte colecțiile, alături de designeri români renumiți, pe superbul catwalk RCW 2022. Câștigătorii concursului de proiecte lansat în 15 noiembrie vor beneficia de expunerea mediatică, de profesionalismul echipei și de sprijinul din partea unor parteneri strategici – sub formă de premii sau/și burse.

Cine poate aplica pentru IF Platform Call for Projects:

Competiția se adresează masteranzilor care sunt în primul sau în al doilea an de studii masterale – de la oricare specializare din cadrul Universităților de Artă; tinerilor designeri care activează deja în industrie, fie pentru propriul label, fie ca angajați ai unui brand; creativilor din diverse domenii (nu sunt necesare studii de Modă sau studii de Artă), care realizează colecții sub brand propriu sau/și au un atelier.

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să completeze formularul care se regăsește pe site-ul www.romaniancreativeweek: în limba română – https://romaniancreativeweek.ro/call-for-projects/project-innovative-future-platform/ sau în limba engleză – https://romaniancreativeweek.ro/en/call-for-projects-en/project-innovative-future-platform-en/

Între alte informații care vor trebui completate în formularul de pe site-ul evenimentului se vor regăsi: un text de motivație de a face parte din IF Platforme, de maximum 300 de cuvinte; un document PDF cu imagini din proiecte de modă sau care să aibă legătură cu moda, realizate în ultimii ani; un document PDF cu șapte schițe (reprezentare față/spate), care să fie inspirate de cele trei cuvinte din denumirea secțiunii – Innovative Future Platform.

Cum vor fi selectați și anunțati câștigătorii

După perioada de înscriere pentru această competiție, 15 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, un juriu format din membri ai echipei RCW va selecta proiectele câștigătoare, ce vor fi anunțate printr-un comunicat postat pe pagina oficială a RCW, în data de 20.01.2022.

Va urma o perioadă de mentorat, în care se vor face întâlniri online cu echipa RCW IF Platform, legate de ceea ce va presupune realizarea colecției și prezentarea ei în cadrul ediției 2022 a Romanian Creative Week.

Costurile realizării colecției de șapte ansambluri vestimentare, precum și costurile de drum și de cazare vor reveni în sarcina fiecărui participant. Romanian Creative Week și Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), organizatorul celebrului festival de la Iași dedicat creativității, vor acoperi costurile de participare la fashion show, logistica, grupa de modele, machiaj și coafură – profesioniste, precum și importanta parte de comunicare și de PR. Pe de altă parte, mai mulți parteneri și sponsori din industrie vor oferi feedback-uri valoroase, premii și burse pentru cei mai talentați tineri creatori de modă.

Organizatorii anunță că, în funcție de situația pandemică și de restricțiile impuse de autorități, se vor comunica din timp regulile de participare la eveniment, pentru a se asigura, la fel ca la ediția din 2021, un mediu de lucru sigur pentru echipele de organizare și pentru toți cei implicați.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*