romania in reclamele americane

nu e o reclama despre destinatiile turistice din tara noastra ci mai degraba una la o … cafea americaneasca.

nu am apucat sa filmez clipul de pe CNN asa ca, pina il gasesc pe net, o sa va povestesc.

o curte de casa in genul celor de la brasov, o casa batrineasca pe linga care ninge. atmosfera e mai degraba una linistita si oarecum de poveste.

un copil alearga spre casa cu un pachet in mana si striga dupa bunica lui ceva ce – ei zic – ca ar fi in romaneste. mie nu imi suna. pe masa, in casa, cutia este deschisa si in ea e o cutie de cafea al carui nume imi scapa. adresa de pe pachet este in Romania.

la final, un individ cu fata de american sta la geam, bea dintr-o cana de cafea si se uita la fulgii de zapada si o voce spune ceva de genu “simte-te ca acasa, oriunde te-ai afla”

reclama nu e offensive. dar e un fel de-a spune “aia in romania, sunt la capatul lumii si nu au auzit de cafea, asa ca trebuie sa ti-o iei de acasa…”

daca dai cumva de reclama la “Folgers”, lasa un comentariu mai jos. e interesat de vazut din punctul de vedere al unui roman.

2 Comments

  1. posibil sa fie filmata chiar intr-un sat din Brasov. daca te uiti atent pe pachet (traiasca functia de pauza la televizor!) scrie “sat pestera, comuna rasnov, jud. brasov”. nu m-as mira sa fie case similare pe acolo, desi cred ca reclama e cam trasa de par. (sat fara electricitate, c’mon!)

    copilul care alearga cu pachetul catre aid worker striga (mi se pare) “America! America!”. probabil ca sa-i spuna ca i-a venit un pachet de acasa.

  2. scuze, facui o greseala in comentariul anterior. am revazut reclama ieri pe NBC si adresa e sat Pestera, comuna Moeciu, nu comuna Rasnov cum am spus. se cunoaste ca jucam x si 0 in orele de geografie :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*