romania in reclamele americane

nu e o reclama despre destinatiile turistice din tara noastra ci mai degraba una la o … cafea americaneasca.

nu am apucat sa filmez clipul de pe CNN asa ca, pina il gasesc pe net, o sa va povestesc.

o curte de casa in genul celor de la brasov, o casa batrineasca pe linga care ninge. atmosfera e mai degraba una linistita si oarecum de poveste.

un copil alearga spre casa cu un pachet in mana si striga dupa bunica lui ceva ce – ei zic – ca ar fi in romaneste. mie nu imi suna. pe masa, in casa, cutia este deschisa si in ea e o cutie de cafea al carui nume imi scapa. adresa de pe pachet este in Romania.

la final, un individ cu fata de american sta la geam, bea dintr-o cana de cafea si se uita la fulgii de zapada si o voce spune ceva de genu “simte-te ca acasa, oriunde te-ai afla”

reclama nu e offensive. dar e un fel de-a spune “aia in romania, sunt la capatul lumii si nu au auzit de cafea, asa ca trebuie sa ti-o iei de acasa…”

daca dai cumva de reclama la “Folgers”, lasa un comentariu mai jos. e interesat de vazut din punctul de vedere al unui roman.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. posibil sa fie filmata chiar intr-un sat din Brasov. daca te uiti atent pe pachet (traiasca functia de pauza la televizor!) scrie “sat pestera, comuna rasnov, jud. brasov”. nu m-as mira sa fie case similare pe acolo, desi cred ca reclama e cam trasa de par. (sat fara electricitate, c’mon!)

    copilul care alearga cu pachetul catre aid worker striga (mi se pare) “America! America!”. probabil ca sa-i spuna ca i-a venit un pachet de acasa.

  2. scuze, facui o greseala in comentariul anterior. am revazut reclama ieri pe NBC si adresa e sat Pestera, comuna Moeciu, nu comuna Rasnov cum am spus. se cunoaste ca jucam x si 0 in orele de geografie :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*