Romaneste: Firma de materiale de constructii

citeste si prima parte a serialului: Romaneste: Bancile.

Printre afacerile infloritoare ale deceniului se numara si acelea legate de constructii. Si ce poate sa mearga mai bine decit mina de lucru si magazinul de materiale de constructii.

Sa luam un exemplu banal: o firma oarecare din Constanta (undeva la iesirea spre Bucuresti) care vinde tabla, accesorii si tigla pentru casa. Oamenii au preturi bune, mai de … teren extravilan, sau cel putin asa ti se spune cind incearca sa te convinga sa cumperi de la ei.

Partea cu convinsul merita un episod aparte din Serialul “Romaneste”. Angajatu vine la tine acasa, iti aduce pliante, oferte, comparatii cu firmele concurente, se urca singur pe casa, face masuratorile si te suna de 10 ori ca sa te invite la firma sa discuti oferta. Ti se promite marea cu sarea, ti se fac reduceri importante, sunt sariti alti clienti vechi ca sa ti se faca pe plac (mda, stiu ca asta nu e decit gargara lor) pina ti se ia un avans. Cind totul e batut in cuie incep problemele.

Marfa trebuia sa fie livrata miercuri la prima ora. Guess What? Miercuri la ora 18:00 Tir-ul era inca pe autostrada Bucuresti – Constanta. O lasam pe a doua zi. Joi nu au masina, vineri isi dau seama ca au incurcat comenzile si aduc o parte din marfa pe la prinz. Lipseau accesoriile. Nu mai zic ca baietzii au omis sa spuna ca suruburile nu intra in pret. Asta inseamna ca burlanele si jgheaburile fluturau pe marginea casei.

Esti sunat de 10 ori ca sa platesti si restul de marfa, dar uita sa-ti spuna ca ei au incurcat comenzile. Vine ziua de sambata. Accesoriile si restul de tabla tot nu sunt livrate. Vine un ametit de angajat, abia trezit din somn, cu o parte din materiale.

update: Mi s-a promis ca pina luni, la prinz va fi livrata si ultima bucata de tabla. Luni dupa-amiaza inca nu o aveau in stoc. Urmatorul termen: marti pina la prinz.

Si mai are si tupeul sa spuna: “Discutati cu domnu’ director”, “da de ce va grabiti asa, le aducem noi pe luni – marti” sau “Nu le avem pe stoc, ca asta era o comanda facuta din ce a ramas de la alta mai mare.” Hmm, nu imi aduc aminte sa fi spus si eu ca le platesc pe in saptamanile urmatoare…

Si asta e numai un exemplu. Altii au materiale de constructii gen ciment, polistiren, adezivi. La ei plata se face “pe caiet”, preturile sunt stabilite de vanzatoare, dupa ureche, iar livrarea e inclusa in pret daca nu e beat soferul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Asa tara, asa servicii..de stat sau private, tot aia e. Dai un ban ca sa stii ca nu-l mai ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*