ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși

ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achiziție a unui pachet de 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors (EED).

Cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-și desfășoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom.

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul și resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările și oportunitățile care ne așteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Eco Euro Doors este un jucător consacrat, cu o poziție consolidată în industrie, un portofoliu variat de produse și o strategie comercială bine definită. Ne bucurăm că experiența sa vastă va deveni parte a ROCA Industry și suntem pregătiți să creștem în continuare acest business românesc. Conform planurilor și obiectivelor noastre, ROCA Industry are un potențial uriaș de a contribui la creșterea competitivității și autonomiei industriei de materiale de construcții autohtone”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor în schimbare ale consumatorilor, prin orientarea către nișa Premium și prin extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

„Astăzi deschidem ușa către un nou capitol în viața Eco Euro Doors și suntem bucuroși să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleași valori, în nevoia de agilitate și reziliență în business și împărtășim aceeași încredere în capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile și strategia noastră am urmărit mereu să răspundem nevoilor în schimbare ale românilor și vom continua să ne dezvoltăm și diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanță și atenție spațiului în care locuiesc”, a declarat Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors.

Prin concentrarea competențelor și resurselor către domeniul materialelor de construcții, ROCA Industry vizează crearea de  strategii comune și de sinergii în activitatea companiilor sale. BICO Industries este cel mai mare producător autohton de plasă și armături din fibră de sticlă și unul dintre principalii producători la nivel european, iar Sarcom este unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local și cu o rată de creștere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecția pentru această rată este de 7%, pentru aceeași perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024, în condițiile în care, potrivit Eurostat, România este țara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuințe, cu nu mai puțin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar ultima investiție contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structură solidă, formată din investitori, antreprenori, specialiști din diverse domenii și un management dedicat, cu o capacitate de adaptare la orice condiții economice.

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții și urmărește generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare și modernizare a capacităților de producție românești. Proiectele holdingului vor facilita, pe termen lung, creșterea competitivității industriei autohtone, dar și reducerea dependenței față de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei românești în ansamblu.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*