roblogfest 2008 – primele semne de intrebare

am tot scris despre roblogfest 2008. cu sau fara specificarea numelor celor implicati. cine stie cu ce se maninca povestea a inteles la ce ma refeream.

desi NU am vrut sa ma inscriu sau sa fiu inscris in competitie anul asta din cauza celor mentionate mai sus, am ales sa urmaresc comentariile. m-am distrat azi cind un cititor le-a zis organizatorilor:

As fi curios sa-mi puteti raspunde la un luctu: nu se creeaza oare un conflict de interese, daca in blogurile membrilor juriului exista niste blog-roll-uri? Cred ca aceste linkuri puse catre blogurile juriului sunt de natura sa nu mai dea sperante altora, care sunt afara acestor blog-roll-uri…

la care dragos novac, bigbossu’ roblogfest, ii rapunde omului cu o fraza de mare angajament dirijind atentia catre regulament. unde gasim alte fraze de mare b$

Pentru a elimina orice urma de susceptibilitate (desi nu are cum sa fie cazul dpdv tehnic) blogul sau blogurile asociate cu numele prezente in juriu nu pot participa in competitie. Inainte de inceperea jurizarii, organizatorii vor efectua o verificare a tuturor inscrisilor, pentru a se asigura de validitatea linkurilor sau potrivirea inscrisilor cu categoriile.

eu nu am nimik nici cu dragos, nici cu roblogfest sau cu restul implicati in proiect. dar daca ceva scartaie cred ca trebuie reparat inainte. ca doar nu vrei sa te trezesti cu reclamatii dupa jurizare…

hai sa o luam logic. avem un membru al juriului. el scrie pe 3 bloguri si colaboreaza pe alte proiecte cu 5 persoane. toti cei 5 sunt la el in blogroll si toti ii sunt colaboratori apropiati. sau prieteni. sau colegi de munca. va da el votu unui blogger incepator? va ajuta el un blogger sau un blog tematic pe care l-a injurat de-a lungu timpului? evident ca NU.

romanu bloggeru care se trezeste peste noapte membru de juriu nu e niciodata subiectiv si nici corect. d-aia roblogfest 2008 va fi primul pas facut intr-o directie gresita.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

 1. pai e simplu: membru juriului da notele in asa fel incit sa iasa cine trebuie.

  dragos, nu sunt decit un privitor din afara. si tot imi suna cu … gauri. daca eram in concurs aveam poate si alte probleme de ridicat.

  btw, niste observatori independenti nu va stricau. unii care sa numere si ei voturile sau sa vada cum se jurizeaza etc…

 2. este OK, din ce scrii tu ceea ce iti suna tie cu gauri nu prea are sens, foarte franc si fara suparare nu cred ca ai inteles cum functioneaza sistemul de notare si decizia de stabilire a clasamentului final. si poate e adevarat, din afara s-ar putea sa fie mai greu sa intelegi si mai usor doar sa iti dai cu parerea. deci nu ma ingrijorez. :)

  cei 12 jurati sunt si cei care au acces permanent la situatia voturilor populare asigurand astfel transparenta si credibilitatea acestuia.

 3. am inteles cum functioneaza sistemul. d-aia am si postat pe tema.

  tocmai de jurati ma tem. despre ei era vorba. unii dintre ei nu prezinta incredere. sper ca restu sa acopere si “scaparile” celorlalti.

  succes la … rezolvarea eventualelor contestatii

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*