Rezident: Certificatul verde, necesar pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier

Certificat de vaccinare. FOTO wir_sind_klein

Apartamentele în regim hotelier operate de compania Rezident sunt disponibile numai persoanelor care dețin certificatul verde, începând din 26 octombrie, odată cu adoptarea noilor reguli privind accesul la cazare în hoteluri, pensiuni și alte structuri de primire turistică. Rezervările realizate de persoane nevaccinate sunt anulate cu rambursarea întregii sume.

Compania operează 39 de apartamente în București, Eforie Nord și Predeal, care se închiriază în regim hotelier pe termen scurt, mediu și lung. Turiștii nu arată fizic certificatul, toate etapele, de la rezervare la check in, plată și intrarea în apartamente, și de acum și prezentarea codul QR, sunt automatizate.

O singură rezervare a fost anulată după 26 octombrie, realizată anterior acestei date de câțiva turiști italieni, care și-au primit banii înapoi integral.

“Ne adaptăm noilor reguli și ne dorim ca turiștii noștri să înțeleagă situația și să păstrăm bunele relații pe care le avem. Începând din această săptămână toate rezervările sunt atent verificate, cele realizate de persoane nevaccinate fiind anulate. Turiștilor noștri, și în special celor străini, nevaccinați dintr-un motiv sau altul până la momentul rezervării, le explicăm pe îndelete despre ce este vorba“, declară Alexandra Bogatu, fondator Rezident.

Rezident dezinfectează apartamentele în regim hotelier în conformitate cu normele de igienă în vigoare, cu produse acreditate de DSP, și întreaga echipă este vaccinată.

Numărul de rezervări pentru luna octombrie este la un nivel scăzut, pe fondul creșterii zilnice a numărului de îmbolnăviri, în comparație cu octombrie 2019, când gradul de ocupare în apartamentele Rezident din București depășea 70%. Ca tipologie de turiști, oaspeții din București în luna octombrie, de regulă, sunt turiști străini, români din dispora, români din provincie veniți în capitală pentru afaceri, evenimente sau relaxare.

În primăvara anului trecut, apartamentele Rezident din București au fost oferite spre închiriere celor nevoiți să stea în izolare două săptămâni și celor rămași în oraș după declanșarea pandemiei. Business-ul s-a redresat rapid și din septembrie 2020 a început să atragă turiști cu necesități de cazare pe termen mediu și lung, cărora din cauza situatiei pandemice nu li s-ar fi potrivit un contract clasic de închiriere. Astfel, 18 din cele 27 de apartamente din București au fost ocupate de studenți, tineri profesioniști români și străini.

Înființată în urmă cu cinci ani, compania Rezident  a pornit inițial cu trei apartamente din centrul Bucureștiului și s-a extins la 39 în prezent: 27 în București, 11 la Eforie Nord și unul la Predeal, investiția realizată până acum fiind de 1,8 milioane de euro. Apartamentele sunt oferite spre închiere pentru perioada dorită de clienți, împreună cu o gamă de servicii hoteliere, în mare parte digitalizate. Business-ul a fost fondat de Alexandra Bogatu din dorința de a oferi oaspeților o casă provizorie cu confortul propriei locuințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*