Recitaluri extraordinare din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, la Muzeul Național Cotroceni

ecitaluri extraordinare din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, la Muzeul Național Cotroceni. FOTO Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni a găzduit două recitaluri de muzică și poezie din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment muzical de prestigiu, care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

În prima seară, 5 septembrie, a avut loc recitalul Claude Debussy – O viață pasională. Celebrul actor englez Robert Powell (interpretul personajului principal din filmul „Iisus din Nazareth” – 1977, în regia lui Franco Zeffirelli) a adus la viață, prin cuvintele compozitorului, caracterul fascinant al unei personalități a muzicii clasice, Debussy. Rohan McCullough s-a alăturat lui Powell pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar și complex. Cei doi artiști au fost acompaniați muzical de Clive Conway – flaut și Nathan Tinker – pian.

Spectacolul Pierrot Lunaire op. 21 de Arnold Schoenberg, în regia lui Dan Michael Schlanger, a captivat audienţa în seara de 6 septembrie, prin recitalul oferit de mezzosoprana Wioletta Hebrowska-Klein. Ansamblul Constantin Silvestri şi pianistul Cristian Niculescu, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, au interpretat lucrări de Mozart, Saint-Saëns, Debussy, Erik Satie, George Enescu și Dan Dediu. Programul evenimentului a fost completat de expoziţia Este Arnold Schoenberg Doctor Faust, care a cuprins imagini referitoare la viaţa şi activitatea componistică a lui Arnold Schoenberg.

Muzeul Național Cotroceni a continuat astfel parteneriatul dezvoltat la ultimele ediții ale Festivalului Internațional George Enescu, reușind și în acest an să aducă în atenția publicului lucrări deosebite, susținute de artiști cu renume mondial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*