PROMELEK XXI – Business în creștere cu 33% în 2022, la 40,5 milioane euro 

Károly Nagy. FOTO Bethlendi Tamás

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de cca. 40,5 milioane de euro (cca. 200 de milioane de lei) în creștere cu 33% comparativ cu anul precedent, când business-ul s-a situat la cca. 30,5 milioane de euro (cca. 150 milioane de lei). Majorarea a fost determinată atât de investițiile realizate de companie în dezvoltarea echipei, cât și de oportunitățile generate de situația geopolitică actuală, respectiv nevoia tot mai mare a clienților de a accesa soluții de eficientizare energetică.

„2022 a fost un an plin de provocări. Ne-am confruntat cu majorări de prețuri la materiile prime și sincope în lanțul de aprovizionare din cauza situației geopolitice, cu dificultăți în menținerea unui stoc optim de produse și materiale, dar și cu instabilitatea și volatilitatea pieței. Cu toate acestea, am raportat o majorare importantă a business-ului și, de asemenea, a profitabilității, cu peste 30%”, a declarat Károly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

Potrivit afirmațiilor sale, în acest moment Promelek XXI colaborează cu cca. 2.000 de parteneri din toate zonele țării, atât cu vânzători specializați, cât și cu instalatori importanți, precum și cu marile lanțuri de magazine. O parte considerabilă a business-ului companiei este realizată pe segmentul de distribuție – cca. 48%, dar și pe cel de proiecte cu cca. 45%, în timp ce zona de producție (n.red.: în atelierul propriu) aduce 7% din cifra de afaceri.

Majorarea raportată de companie anul trecut a fost determinată și de o serie de oportunități cum ar fi, creșterea gradului de investiții în soluțiile de eficientizare energetică, în contextul geopolitic actual, care a adus creșteri consistente de preț pentru gaz și energie electrică. De asemenea, programele guvernamentale de finanțare pe segmentul sistemelor fotovoltaice au avut un impact important în business, alături de creșterea cererii pe segmentul industrial.

Business-ul Promelek XXI a înregistrat un ritm de creștere de trei ori mai mare comparativ cu cel al pieței de profil. Astfel, estimăm că piața de echipamente electrice de joasă și medie tensiune s-a majorat cu cca. 10% în 2022, ajungând la aproximativ 400 de milioane de euro*”, a mai spus Károly Nagy.

Reprezentantul companiei a subliniat, în plus, că pentru anul 2023 estimează că piața de profil va raporta o nouă creștere, mai ales în ceea ce privește zona de clienți profesionali.

Raportat la planurile Promelek XXI pentru anul în curs, Károly Nagy a declarat că va continua procesul de digitalizare, cu implementarea unor soluții robotizate menite să accelereze tehnologizarea producției și, nu în ultimul rând, compania va pune accent pe promovarea în piață a soluțiilor de energie regenerabilă, sistemelor fotovoltaice și a celor de automatizări de clădiri inteligente. În ceea ce privește businessul companiei, reprezentantul Promelek XXI mizează pe un avans cu 20% în 2023 a cifrei de afaceri și cel puțin menținerea profitabilității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*