Probleme cu Spotlight si cautarea pe OS X

Am facut greseala sa fac update la o versiune Beta de OS X de cind Apple a dat drumul si pentru non-developeri.

Si Apple cind zice Beta… chiar e Beta. Update-ul la 10.9.3 Beta mi-a adus numai probleme. Cele mai importante erau legate de Indexing si de cautarea in Finder, Mail sau Calendar. Am incercat orice (PRAM Reset, SMC Reset, reindexarea fortata pentru Spotlight cu ajutorul Onyx, curatare de Permissions si alte maruntisuri). Nimic nu a functionat.

Mai grav era ca indexarea nu functiona deloc pentru tot ce aveam nou in computer. Nici macar aplicatiile nou instalate. Eu ma bazez in orice lansare de aplicatie si pentru cautari pe Alfred, iar Alfred merge pe index-ul Spotlight asa ca eram legat de maini si de picioare.

In seara asta am zis sa incerc sa-mi bag nasul prin Terminal si sa incerc sa fortez reindexarea. Comanda e simpla:

sudo mdutil -E /

Si asa am primit o ciudatenie de eroare: “Spotlight server is disabled”. Aha! Asta era problema. O simpla cautare pe net si am gasit o alta comanda salvatoare:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.metadata.mds.plist

Si uite asa, Spotlight a inceput sa indexeze, iar Alfred, cautarea in Mail sau Calendar merg acum corect. Doar ca nu au mai mers de ceva vreme si indexarea dureaza peste o ora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

 1. Cum ziceam in celalalt post…. Ideea este ca Beta e …Beta. Orice companie trece prin o perioada in care face test pe useri…. este ieftin. Sa nu uitam ATI …care facea placi grafice (unele) iar softul il testa pe utilizatori…si scotea versiunea 1.2.3 … nvidia …cu driverele …via cu componentele si legaturile cu so … microsoftul ..cu toate produsele (nu m-am putut abtine sa nu ii adaug) …si linux unde cand instalezi 2 servere http …si nu merge nimic…
  Aaaa ce am testat odata si a mers mai bine a fost un beta de la firefox …. si a mers mai repede… Ceea ce poti face este sa raportezi erorile …ca cei tehnic sa le rezolve. Dar nu uita ca le faci pe banii/timpul tau.

 2. Salut,

  Pare solutia ideala pentru mine.
  Mesajul returnat la prima comanda este indexing enabled.
  Mai trebuie o comanda efectiva de indexare?

  Merci

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*