primul contact … sonor cu Romania

m-am trezit in zgomote ritmate: clopote si lemn batut.

nu stiu cine a dat voie bisericii sa-si construiasca jucaria in mijlocul unui cartier de blocuri. Eu le inteleg principiile, dar oare chiar e nevoie sa bata toaca si clopotele dimineata?

mi se pare aiurea sa sun la politie sa-i reclam pentru tulburarea linistii publice, dar sunt convins ca o credinta se poate manifesa si fara a-i deranja pe altii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. Mare sarbatoare…
  “Inaltarea” este dupa Craciun si Paste una din cele mai mari sarbatori religioase din lumea crestina.
  Probabil de aceea ai avut “noroc” de oarece “deranj fonic”.
  In alta ordine de idei subscriu la ceea ce ai spus/scris: poti sa crezi si poti sa sarbatoresti nu neaparat intr-un mod ostentativ.
  Istoric insa, este obiceiul ca de sarbatorile mari sau mai mici Biserica sa isi cheme enoriasii la slujbele sfinte prin “clopotare” si sa alunge spiritele malefice prin baterea de “toaca” (acel lemn pe care il bate cu un ciocanas, tot din lemn, cate un calugar plimbandu-se in jurul lacasului sfant).

  Bine ai revenit !!

  Spor maxim.

 2. welcome home! asa e mai nou : credinta trebuie transmisa prin boxe+amplif…..

 3. Ai perfecta dreptate, eu stau la 20 de metrii de biserica si stiu ce inseamna, in fiecare zi este la fel, si nu m-ar deranja atat de tare clopotele si toaca ci slujba care se aude la 2km, deorece dragi nostri preoti si coristi au binevoit sa-si scoata boxele din casa Domnului si sa ne omoare cu slujbe de dimineata pana seara :(, da, bine ai venit in Romania!!

 4. Asa este poate ca voi puteti, dar la mine este in fiecare zi sarbatoare si in fiecare zi se aude acest lucru, sincer nu stiu ce pot sa fac?????eu inteleg de marile sarbatori, dar nu este data de la Dumnezeu sa nu rasune boxele, stau in Brasov

 5. esti prima persoana de care aud c-ar fi deranjata de aceasta chestiune de cand ma dau pe net…desigur ca se exagereaza in orice domeniu ( inclusiv in cel bisericesc ) insa o pereche de casti ( dintr-alea de iphone ) ar rezolva treaba si tu ai ramane impacat cu slujitorii Celui de Sus..:))))

 6. asta se cheama indoctrinare cu forta si consider ca este un abuz al bisericii mai nou…daca nu vrei sa vii sa auzi slujba las’ ca avem grija s-o auzi din casa…:)) sunt cam nesimtiti domnii…parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*