Prima lansare a unui satelit experimental din România

CryptoDATA a lansat un satelit experimental.

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes in stratosfera primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol.

Un satelit experimental purtat de un balon Meteo a fost lansat in data de 09.07.2020 la o altitudine de 127.300 ft (aproximativ 38.800m) din localitatea Stalpu, Judetul Buzau, Romania. Aceasta lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite in spatiu o retea de sateliti ce implementeaza o noua forma de comunicare criptata si securizata cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Proiectul poarta numele de GLOBAR si este o noua retea globala ce are ca scop comunicarea si transferul de date intre deviceurile utilizatorilor. Lansarea balonului meteo este primul pas si este facut a testa atat echipamentele de la sol cat si echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar inainte de lansarea pe orbita joasa a primului satelit de test, in Februarie 2021. La acest proiect CryptoDATA colaboreaza atat cu compania romaneasca Autonomous Flight Technology cat si cu companiile americane Momentus si SpaceX.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% romanesc si este un pionier in dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invetii este tehnologia de comunicare criptata VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este in prezent implementat in dispozitivele IMPulse K1 si WHIM Laptop. Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea deviceurilor este oferita de cheia fizica de criptare ce este detinuta de utilizator oferindu-i acestuia securitate si descentralizare prin arhitectura blockchain.

Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA, a dezvaluit cateva detalii despre intregul proiect si ne-a explicat cum functioneaza si cum ne vor ajuta aceste tehnologii.

“Proiectul GLOBAR reprezinta cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este defapt o retea descentralizata de comunicare securizata prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezinta un nou internet ce poate fi folosit de toata lumea fara restrictii sau aprobari.

Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat si patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Aceasta tehnologie este acum implementata, testata si adaptata pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone si WHIM Laptop. Pana in prezent acest protocol nu a avut nicio bresa de securitate. Din acest motiv dorim sa construim o retea globala care sa aiba la baza acest protocol. Lansarea balonului am facut-o in acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer si acoperirea dispozitivelor. Daca echipamentele trec testele in Februarie 2021, impreuna cu

companiile Momentus si SpaceX intentionam sa trimitem primul satelit de test in orbita joasa a pamantului (L.E.O).

Din punctul nostru de vedere, reteaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate si securitatea in domeniul comunicatiilor si transferului de date. “

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*