Peste 15 evenimente, premii în valoare de 10.000 de euro și peste 50 de vorbitori la TechFest

Techfest la București
Techfest la București

Prima ediție a TechFest connected by Vodafone care a avut loc în perioada 20-24 septembrie în trei locuri emblematice din București (Palatul Universul, Teatrul Național București și Promenada Mall) s-a încheiat după ce pe cele 4 scene ale sale de la Palatul Universul și Teatrul Național București au urcat peste 50 de vorbitori internaționali și locali.

În total, festivalul de tehnologie a oferit publicului peste 15 evenimente: șase sesiuni de discuții specializate sub umbrela TechJAM, două conferințe – Digital Transformers și Growth Hacking, un eveniment satelit – Science Summit, Future Talents organizat de Vodafone pentru tinerii care doresc să lucreze în corporații, două întâlniri pentru start-up-uri: Venture Lab și Investors Meetup, un Atelier Digital Google. În plus, în spațiul din zona Promenada Mall au fost organizate alte cinci tipuri de evenimente: XPO Tech, Megahack, gaming, Junior Coding Club și momente speciale susținute de colectivul Vinyl, Rum, Tapas & Wine și de Mr. Jurjak.

În cadrul sesiunilor de discuții de tip TechJAM, care au vizat blockchain, Java, JavaScript, .net, mobile și DeepData, au urcat peste 30 de vorbitori pe cele trei scene dedicate.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente a fost Megahack, cu premii totale de 10.000 de euro la care au participat programatori cu vârste începând de la 17 ani și care au avut de rezolvat, la alegere, una dintre cele șase teme propuse de Vodafone România, respectiv Innoenergy. Premiul cel mare, în valoare de 5.000 de euro, a fost câștigat de doi tineri care au propus o soluție pentru semnarea unor contracte fără a fi necesare documente în format tipărit. Locul al doilea, de 3.000 de euro, a fost obținut de o echipă de elevi de liceu pentru o aplicație care scanează cartea de identitate a utilizatorului și compară datele biometrice cu cele din baza de date oficială. Locul al treilea recompensat cu 2.000 de euro a fost obținut de o echipă care a dezvoltat o soluție pentru identificarea facială și scanarea OCR a buletinului.

Promenada Mall a găzduit XPO Tech în cadrul căruia doi roboți Vodafone au stat de vorbă cu participanții. Acestora li s-a alăturat și robotul Pepper care știe să recunoască principalele emoții umane, o casă modulară care folosește forța robotică, calculatoare vintage, dar participanții au putut testa și experiențe de realitate augmentată.

În cadrul Future Talents tinerii care vizează cariere în zona tehnică au putut sta de vorbă, într-o atmosferă informală, cu câțiva dintre managerii de top din cadrul Vodafone. Aceștia le-au oferit detalii relevante despre modul de lucru în companie, despre tehnologiile de ultimă generație utilizate de echipele Vodafone și despre procesul de recrutare.

Următoarele trei ediții ale TechFest connected by Vodafone vor avea loc la Iași (11-14 octombrie), Timișoara (25-28 octombrie) și Cluj (8-11 noiembrie).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*