Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș, cu o investiție de peste 10 milioane de euro

Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș

Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, companie românească cu o tradiție de aproape 185 de ani, inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanță în ceea ce privește protejarea mediului, dar și a angajaților și clienților finali. Noua linie de producție din fabrica Pehart de la Sebeș a beneficiat de o investiție de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel – produsele finite, hârtia igienică și prosoapele din hârtie au calități mult îmbunătățite, de nivel premium. Tehnologiile performante cresc capacitatea de absorbție, rezistența, elasticitatea și gradul de finețe al acestora.

Prezentă în 18 țări din Europa cu produse de uz casnic și industrial, compania Pehart Grup este în permanență preocupată de sustenabilitate, manifestată în mai multe direcții: prin grijă față de mediu, politicile responsabile de achiziții și cele ale sistemului integrat de management. Achizițiile se fac numai din surse sigure și autorizate, hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producția de hârtie. Preocuparea pentru sustenabilitate este dusă la nivelul următor odată cu inaugurarea noii linii de producție de la Sebeș.

„Deschiderea unei noi linii de producție a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe. De asemenea, linia de producție echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătățirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creștem și performanțele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă față de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunități locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producție de la Sebeș folosește și tehnologii verzi, de ultimă oră, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad. Toate acestea se realizează cu respect față de natură, unul dintre pilonii importanți ai valorilor Pehart”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Sistemul de gofrare a hârtiei cu rulouri încălzite utilizat pe noua linie de producție Pehart de la Sebeș, printre primele tehnologii de acest gen din lume

Linia de producție Pehart Sebeș folosește pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puțin în domeniu – gofrarea cu ruloruri încălzite. Tehnologia inovatoare cu rulouri de gofrare încălzite crește rezistența, elasticitatea și puterea de absorbție a hârtiei și în același timp reprezintă o alternativă mai sustenabilă și economică a practicilor convenționale.

Linia de producție are tehnologii inovatoare care permit reducerea de aditivi

În mod tradițional, în procesul de prelucrare a hârtiei se folosesc adezivi, ceea ce poate aduce inconveniente ecologice și de natură operațională. Noua linie de producție Pehart de la Sebeș folosește însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Astfel, se reduc timpul de producție, dar și costurile asociate cu mentenanța utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenței, eficiența este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producție sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.

Noua linie de producție oferă și posibilitatea ambalării în materiale eco, biodegradabile

Preocuparea pentru produse de calitate superioară, dar prietenoase cu mediul se concretizează la noua linie de producție Pehart de la Sebeș și în soluții de ambalare „verzi”, care să contribuie la protejarea mediului, dar în același timp să țină pasul cu tehnologiile folosite și să mențină productivitatea la cote optime. Astfel, pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeș se vor folosi ambalaje dintr-o combinație de hârtie și material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluții ecologice de ambalare. Acestea sunt nu doar reciclabile și biodegradabile, ci și la fel de versatile ca polietilena în ceea ce privește protecția produsului, opțiunile de ambalare, imprimabilitatea și rezistența la solicitările mecanice din timpul procesului de producție.

În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș, jud. Alba și Dej, jud. Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, iar Pehart asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail. Totodată, Pehart este prima fabrică de produse din hârtie tissue care a introdus în România certificatul IFS-HPC, care certifică implementarea unui sistem pentru siguranța produsului.

Pehart Grup deține Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de profil, care include o gamă variată de produse, de la hârtie igienică și prosoape de bucătărie, la șervețele și batiste. Brandurile Alint și Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu. Acestea sunt folosite în procesul de converting (de transformare) în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial. De altfel, Pehart Grup este cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România. Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual și are, după instalarea liniei de producție de la Sebeș o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiții semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici și linii de producție moderne și inovatoare.

Despre Pehart Grup 

Cu o tradiție de aproape 185 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Pehart Grup se definește prin evoluție continuă, eficientizare, respect față de resursele planetei și față de oamenii care îi construiesc povestea în fiecare zi. Își optimizează în permanență produsele și serviciile, prin crearea unui mediu sustenabil și echitabil pentru un viitor regenerabil. Respectul față de cele mai noi reglementări de mediu concretizat prin trasabilitatea resurselor, eficiența producției și a utilizării materialelor și mediul de lucru sigur, plăcut pentru echipă și parteneri sunt valori ale Pehart Grup, la fel ca și încurajarea inițiativei și spiritului antreprenorial în interiorul companiei.

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de aproximativ 1.3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*