PayU investește in blockchain, prin CELO, și lansează o nouă opțiune de plată – Stablecoin pentru 450.000 de comercianți

PayU investește in blockchain. FOTO PayU

PayU, divizia fintech și plăți online a Prosus și-a anunțat colaborarea cu Celo, platformă de blockchain mobile-first, orientată către a pune DeFi la dispoziția oricărui utilizator de smartphone. Alături de achiziționarea CELO, token-ul de utilitate și guvernanță pentru comunitatea Celo, PayU a început un parteneriat cu compania de infrastructură pentru plăți First DAG și Alianța Celo pentru Prosperitate (Celo’s Alliance for Prosperity), pentru a oferi plăți cu stablecoin. Cu această integrare, aproape o jumătate de milion de comercianți PayU vor putea accepta plata cu stablecoin-ul Celo, cUSD.

Această decizie va deschide ușile pentru milioane de oameni de pe piețele emergente, care sunt insuficient deservite de instituțiile financiare tradiționale, atunci când vine vorba despre a plăti cu ușurință pentru produse in supermarket, servicii pe bază de abonament și pentru comerțul cu amănuntul. Lista actuală a comercianților PayU acoperă marketplace-uri online importante și marii comercianți.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plăți online din lume, care operează în peste 50 de piețe și sprijină peste 450.000 de comercianți și milioane de clienți din America Latină, Africa, Europa și Asia. Stablecoins sunt foarte potrivite pentru piețele în creștere cum sunt acestea, deoarece oferă acces la active digitale care au acoperire în dolari (USD) și euro (EUR), și sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat și a unor criptomonede. Participanții din piețele cu creșteri semnificative pot economisi și trimite cu ușurință bani, fără a mai fi nevoie să acceseze instituții financiare tradiționale sau monede locale volatile.

Mario Shiliashki, CEO al PayU Global Payments a declarat: „Această mișcare se aliniază viziunii noastre despre o lume fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera. Ne străduim să dotăm comercianții și clienții acestora cu cele mai recente soluții de plată, iar acest lucru ne-a determinat să investim în CELO și să achiziționăm tokens, pe lângă integrarea ofertei stablecoin pentru clienții și partenerii noștri. Pe măsură ce tranzacțiile digitale devin o normă, este important să dotăm comercianții și clienții cu cele mai recente soluții de plată. Colaborarea cu First DAG și Celo, pentru a oferi o nouă opțiune de plată, creează noi oportunități pentru comercianții din mediul online și va deschide noi posibilități, prin care utilizatorii să tranzacționeze liber.”

Folosind platforma First DAG, care acționează ca un intermediar dintre comerciant și banca aleasă de el, comercianții PayU pot accepta fără probleme plăți stablecoin fără a integra componente suplimentare blockchain. First DAG gestionează lanțul de procesare și portofelul electronic în background, astfel încât comercianții pot integra stablecoins fără configurări suplimentare.

Ran Goldi, CEO al First Dag, a declarat: „Companiile de fintech inovatoare precum PayU conduc evoluția plăților către monedele digitale, valorificând rețeaua internațională Celo. Comercianții PayU vor câștiga din comisioanele mici și plățile si decontările care se vor face aproape în timp real.”

PayU și First DAG se alătură, de asemenea, Celo’s Alliance For Prosperity, care permite colaborări cu întreaga gamă de tehnologii și oferă dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicații mobile descentralizate (dApps), care se bazează pe platforma blockchain a Celo. Astfel,  se alătură Opera, Deutsche Telekom, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Gitcoin, Anchorage și peste 150 de organizații diferite, care construiesc și integrează soluții de plată care să servească mai bine nevoile utilizatorilor la nivel global.

Chuck Kimble, Head of Celo Alliance for Prosperity, a declarat: „Acest ecosistem construit între First DAG, PayU și Celo este exemplul perfect al modului în care activele digitale pot furniza în practică promisiunea de a democratiza accesul la bani oriunde în lume. Pe măsură ce mai mulți comercianți vin în online să ofere această soluție, stablecoin va deveni o metodă de plată obișnuită, oferind beneficii majore pentru utilizatori, cum ar fi tranzacțiile globale aproape instantanee.”

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*