Paralela 45 oferă turiștilor infrastructura de testare pentru revenirea în România din țări non-UE

Agenția Paralela 45

Ca urmare a ultimelor reglementări referitoare la obligativitatea prezentårii unui test negativ RT-PCR la revenirea în România din țåri aflate în afara Uniunii Europene, între 10 decembrie 2021 și 8 ianuarie 2022, Paralela 45 informează că în toate destinațiile alese de turiștii săi pentru vacanțe în perioada următoare se pot efectua teste cu usurință, în termen și la un preț accesibil.

Reprezentanții agenției au stabilit împreună cu partenerii locali procedura pe care turiștii trebuie să o urmeze pentru a se încadra în termenul de până la 48 de ore cerut de autorități și au reconfirmat clinicile unde aceștia se pot testa. Parteneriatele cu centre de testare din țări exotice ori Turcia și Emiratele Arabe au fost realizate încă de când aceste țări figurau pe fosta listă galbenă.

Testarea PCR se va putea efecta atât în cadrul hotelului unde este cazat turistul, cât și la clinicile locale recomandate de agentie. Toate informațiile necesare turistului sunt furnizate de către agentul de turism personal, agenția asigurându-se că toate călătoriile programate de sărbători se vor desfașura cât de normal posibil.

Costurile aproximative la acest moment sunt:

Turcia: 15-20 de dolari/persoană

Egipt: cca 40 de dolari/persoană

UAE: 50-60 de dolari/persoană

Republica Dominicană: cca 60 de dolari/persoană

Maldive: cca 100 de dolari/persoană

Paralela 45 și-a informat deja turiștii despre noile reguli, începând cu cei aflați în vacanțå în prezent.

Ca membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Paralela 45, alături de alți turoperatori de outgoing ceruse Guvernului, într-o scrisoare trimisă la începutul săptămânii, ca testarea turiștilor care revin în țară din state non-UE să fie realizată în aeroporturile românești, pentru eliminarea disconfortului creat acestora prin întreruperea vacanței pentru testare și cu generarea de venituri la bugetul de stat prin realizarea testelor pe teritoriul României.

Chiar și în noul context impus de aceste măsuri, interesul pentru vacanțele în afara spațiului UE rămâne constant. Prețurile pentru sejururi în Egipt, Dubai, Kenya sau alte destinații exotice sunt atractive, iar obligativitatea testării nu este un factor determinant pentru privarea de călătorii. Paralela 45 reamintește că toți turiștii au la dispoziție posibilitatea încheierii de polițe de asigurare și sănătate care îi pun la adăpost de orice eveniment neprevăzut.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*