Paradis Vacanțe de Vis aduce 145.000 de turiști pe litoralul românesc în acest an, cu 5% mai mult decât în 2021

Aurelian Marin. FOTO Paradis Vacanțe de Vis

Potrivit consultanților “Paradis Vacanțe de Vis”, touroperator exclusiv pentru litoralul românesc al Mării Negre, cu 22 de ani de experiență, numărul de turiști care deja și-au făcut vacanța la mare anul acesta sau care au deja rezervări pentru perioada următoare este, la 25 iulie, de 115.964, în creștere cu 4% față de anul trecut exact în aceeași perioadă.

Pentru tot sezonul estival 2022, ”Paradis Vacanțe de Vis” estimează 145.000 de turiști, în creștere cu 5% față de anul 2021.

Durata sejurului mediu în 2022, pentru rezervările realizate până la această dată, este de 4,58 nopți/sejur, în scădere ușoară față de anul trecut, când durata medie a sejurului a fost de 4,73 nopti/sejur. Pe de altă parte, valoarea medie a unui sejur este în acest moment de 2647 de RON cameră/sejur (530 euro/cameră/sejur mediu), în creștere cu 3% față de anul trecut, când a fost de 2573 RON/cameră/sejur (515 euro/cameră/sejur mediu).

Durata medie a unui sejur reprezintă media aritmetică a tuturor sejururilor rezervate (o medie între sejururi scurte de 2,3,4 nopți de cazare și sejururi mai lungi de peste 5 nopți. Valoarea medie a unui sejur reprezintă o valoare pe cameră și este o medie ponderată a tuturor vânzărilor realizate până la data de 25 iulie 2022, incluzând rezervări cu tarife foarte mici (de ex. de la 99 ron/cameră/noapte în hoteluri de 3*) și rezervări în hoteluri 4* și 5* cu servicii all inclusive de exemplu (la aceste hoteluri tariful/cameră/noapte pleacă de la 300 RON/cameră/noapte în extrasezon, ajunge la o valoare medie de 600-700 RON/cameră/noapte în vârf sezon sau chiar mai scump în situații punctuale).

Iată care este evoluția numărului de turiști pe stațiuni, față de 2021, potrivit cifrelor ”Paradis Vacanțe de Vis”:

► Mamaia – în scădere cu 22% față de sezonul 2021

► Eforie Nord – în creștere cu 7% față de sezonul 2021

► Sudul litoralului (de la Olimp și până în Mangalia) – în creștere 5% față de sezonul 2021

”Paradis Vacanțe de Vis aduce an de an circa 150.000 de turiști pe litoralul românesc. Suntem principalul touroperator dedicat litoralului românesc și avem aproape 1000 de agenții de turism partenere care revând produsele noastre. Chiar dacă se călătorește mult și în alte țări, și este normal să fie așa, litoralul românesc a fost și rămâne principala destinație turistică a românilor. Avantajul nostru este că avem sediul în Constanța, suntem constănțeni și cunoaștem permanent realitatea turistică a regiunii. Constat cu bucurie creșterea sudului litoralului în preferințele românilor, unul dintre motive fiind reprezentat de nenumăratele investiții realizate aici în ultimii ani”, subliniază Aurelian Marin, director general ”Paradis Vacanțe de Vis”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*