Păcăleala tarifelor scăzute de la RCS & RDS

Citeam la Dan pe blog că RCS & RDS crește viteza și scade tarifele la abonamentele de net.

“Începând de mâine, 21 octombrie, sunt confirmate oficial noile viteze de upload – la pachetul Fiberlink 300 până la 150 Mbps, la 500 de până la 250 Mbps şi pentru Fiberlink 1000 de până la 500 Mbps. Atât pentru clienţii noi, cât şi pentru existenţi.

Operatorul anunță de asemenea reducerea tarifelor cu aproape 10% la serviciul de Internet. Reducerea e valabilă pentru clienții existenți doar dacă prelungesc contractele. Ea este disponibilă pentru cei noi din start.

Clienţii noi vor plăti pentru pachetul Digi Net Fiberlink 500 doar 34 lei/lună (TVA inclus) de la 39 lei (TVA inclus) şi pentru Digi Net Fiberlink 1000 doar 39 lei/lună (TVA inclus) de la 45 lei/lună (TVA inclus).”

Totul e frumos, până când auzi care sunt detaliile acestei oferte. Eu le-am auzit de la un reprezentant al companiei (prin telefon) și nu mi-a venit să cred așa că am mers și în magazin să mă conving.

RCS & RDS NU scad, ci cresc, de fapt, tarifele. Treaba stă așa: noile abonamente nu mai includ, de fapt, stickul acela de Internet mobil. Poți să-l păstrezi, dacă treci la noul abonament, dar plătești 10 lei/lună în plus pentru el.

Așadar, noile tarife (cu stick-ul inclus) sunt de 44 lei/lună pentru Digi Net Fiberlink 500, respectiv 44 lei/lună pentru Digi Net Fiberlink 1000.

Eu mă bucur că RCS&RDS scad tarifele pentru anumite servicii, dar publicitatea mincinoasă este regretabilă.

Și încă un aspect deranjant la RDS este legat de felul în care își administrează stocul. Ei promit routere gratuite. Guess What? Aparatele nu sunt în stoc și utilizatorul este obligat să-și cumpere singur un router pentru a beneficia de vitezele furnizate.

UPDATE: Mea culpa. Dan și Nicorel îmi suflă pe Twitter că povestea cu stick-ul USB care nu mai e inclus în abonament este valabilă de prin ianuarie 2016. Îi cred pe cuvânt. Eu acum m-am lovit de ea și mi se pare că furnizorul de Internet dă dovadă de ipocrizie atunci când spune că prețurile s-au micșorat. Nu s-au micșorat, ci doar oferă mult mai puțin pentru mai puțini bani. O să-i cred că s-au micșorat atunci când o să am același abonament (sau unul mai mare), cu tot cu router și stick, la același preț. Și nu contest că rețeaua lor de Internet fix este bună și prețul este OK, ci doar mă deranjează faptul că nu spun povestea până la capăt.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. Sunt abonat Rcs-Rds de multi ani… si consider ca este cel mai bun provider de servicii catv&internet, iar in viitor poate chiar si de telefonie mobila.
  Sa recunoaștem, daca nu era aceasta firma nu stiu daca am fi avut aceste viteze si la aceste prețuri.
  Legat de ceea ce spune acest articol, rds chiar a scăzut prețurile la internet, pentru ca nu toată lumea are nevoie de acel stick 3G, astfel plătesc mai puțin. Oricum, acel stick avea o viteza si acoperire slaba.
  Cine are nevoie de internet mobil acum are un serviciu separat la un pret imbatabil, chiar la viteza 4G. Pentru 15 lei/luna, ai 10 Gb net/luna si in custodie un hotspot mobil 4G, sau 20 Gb la 25 lei.
  Ce ziceți, mai oferă careva in Romania 20 Gb la 25 lei?
  Eu felicit Rcs-Rds, dar mai au de lucrat la asistenta, call center si asigurarea echipamentelor la timp.
  Haideți sa vedem partea plină a paharului ?

 2. RCS nu mai da stick gratuit de mai bine de 1 an de zile, au mai scazut odata tarifele, cei care doreau sa modifice internetul, automat stick-ul devenea pe pachet de ACTIV sau ACTIV PLUS ori il reziliau.

  Acum este acelasi lucru, tu daca ai stick-ul gratuit, inseamna ca esti pe pachetele vechi.

  In momentul acesta orice client doreste net fix + stick, plateste pentru ambele servicii.

  PS : ONT-ul de instalat are functie de router, nu vine nimeni cu aparatul clasic cu antene :)
  RCS iti scade pretul la internetul fix, internetul mobil este total diferit si este alt serviciu.

 3. @cKy: reciteste Update-ul de la final si o sa intelegi ce spun. Nu zic ca ei fura clientul, ci doar ca nu dau informatia completa. Eu platesc acum 38 lei si primesc pachetul de Fiberlink 300 si stick-ul. Asta inseamna echivalentul celui de 28 + 10 la pachetul nou. Deci e exact acelasi lucru, nu e o reducere de pret.

 4. greșești ca legi internetul mobil de cel fix. dacă alegi sa renunti la cel mobil, ai avea net f300 la 28 lei. deci?

  Mergi la orice provider vrei, o sa contractez doua pachete diferite. asa a fost și la rcs, doar ca niște ani îl dădeau moca prin asociere cu cel fix.

  după creșterea pieței și a vitezelor pe mobil, stick-urile au ajuns sa moara prin sertare, ocupa celule aiurea, etc. atunci au zis “ok, 90% din populație dorește net fix, restul de 10% sa cumpere net mobil dacă le este util”

 5. Uite și un link @boioglu
  Stick-ul îl am din 2009, iar contractul cu prețul acesta l-am prelungit în 2014. La prețul de 500 mi-a dat 1000 cu tot cu stick.

 6. @Andrei: nu le leg eu. Ei le-au legat atunci cand mi-au oferit un pachet la semnarea contractului. Intre timp, RDS s-a razgandit si nu mai vrea sa ofere acel pachet si si-au dat seama ca stick-ul gratuit valoreaza 10 lei.
  Daca semnezi un contract pe o durata nedeterminata cu cineva te astepti ca acel contract sa aiba o durata nedeterminata, nu sa se schimbe termenii si conditiile doar pt ca ei au decis ca ocupa celula aiurea, nu?

  Eu nu spun ca ei nu au dreptul sa-si modifice ofertele pentru noii abonati, ci doar ca ei omit sa spuna ca tarifele scazute se datoreaza faptului ca abonamentele au mai putine beneficii. Nu sunt preturi mai mici, ci sunt aceleasi preturi pentru aceleasi beneficii. Un abonat vechi plateste la fel de mult daca vrea sa beneficieze de tot ceea ce avea inainte (Internetul fix + stick).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*