OVEIT lansează alături de Polygon Studios tehnologia care le permite tuturor organizatorilor de evenimente lansarea de bilete NFT

Mihai Drăgan, COO Oveit.

Oveit, compania de tehnologie care oferă soluții digitale de online ticketing și cumpărături virtuale, anunță parteneriatul de capital cu Polygon Studios, prin care își propun să simplifice la maximum procesul de generare și vânzarea de Tichete Token Nefungibile („NFT Tickets”).

Compania blockchain Polygon a fost cunoscută până anul trecut ca MATIC și este evaluată în prezent la peste 10 miliarde de dolari, atrăgând investiții importante de la celebrul Marc Cuban și având parteneriate cu jucători importanți din ecosistemul web3.0 precum BINANCE sau Coinbase.

Oveit lansează noile tichete NFT end-to-end și noua sa soluție Oveit NFT. La nivel mondial, piața NFT ia amploare, ajungând în 2021 la un volum al vânzărilor de peste 24 de miliarde de dolari, comparativ cu aproape 95 de milioane în anul precedent.

România se aliniază tendințelor internaționale și încearcă să se facă remarcată în acest segment de piață, iar NFT-urile au intrat deja puternic în industria evenimentelor, schimbând radical și rapid modul în care organizatorii, artiștii și vânzătorii de bilete fac afaceri și generează venituri.

Parteneriatul Oveit x Polygon va elimina rapid barierele de intrare, oferind în premieră, oricărui organizator de evenimente posibilitatea să emită și să vândă bilete NFT și să aibă șansa de a genera venituri suplimentare dintr-o nouă sursă – modelul fiind deja probat cu succes de artiști precum DJ-ul Steve Aoki care a declarat chiar în aceste zile că a realizat din vânzarea de NFT-uri venituri mai mari decât cele din toată cariera sa muzicală de până acum. În România, este deja binecunoscut succesul colecției NFT lansată recent de artiștii de la „Subcarpați”.

”Instrumentele actuale de vânzare și eliberare a biletelor NFT implică prea mult timp și costuri prohibitive. Chiar dacă până acum a fost dificil să achiziționezi și să vinzi astfel de bilete ca organizator de evenimente, noi credem că lucrurile ar trebui să stea diferit. Astfel, prin Oveit NFT, venim cu o soluție complet integrată prin care aproape oricine poate genera și vinde bilete NFT într-un timp extrem de scurt, fără expertiză în codificare, cu costuri mai reduse”, explică Andrei Ștefan, CEO-ul OVEIT, companie cu experiență demonstrată ca furnizor de tehnologie pentru soluții de online ticketing și cumpărături virtuale.

Biletele NFT, precum cele generate prin Oveit NFT, diferă de cele obișnuite pentru evenimente, oferind avantaje multiple.

Spre exemplu, tichetele NFT reduc semnificativ posibilitatea de fraudă sau falsificare și pot crea, totodată, o experiență complexă și mai antrenantă cu participanții la evenimente – conceptele creative deschizând practic orizonturi total noi, și noi linii de venit pentru o industrie afectată puternic de blocajele aduse de pandemie în întreaga lume.

Valorificând tehnologia blockchain, acest tip de bilete poate stoca acreditări securizate și bonusuri atractive precum accesul exclusiv la bunuri, amintiri sau vouchere pentru achiziții în cadrul evenimentului. Mai mult, în unele cazuri, un bilet NFT nu doar că nu e inutil după eveniment, dar chiar își poate crește valoarea.

“Chiar și organizatorii de evenimente, artiștii și vânzătorii de bilete mai puțin tehnici apreciază simplitatea și ușurința utilizării noului produs Oveit NFT. Vânzătorul se înscrie pe platforma Oveit pentru a-și creea contul și genera primele biletele NFT. Link-ul pentru achiziționarea acestora este trimis către cumpărători, iar aceștia plătesc și își revendică biletul, disponibil ulterior în portofelul blockchain. Cumpărătorii plătesc folosind cardul, iar confirmarea tranzacției le este trimisă pe e-mail”, explică modul de funcționare Mihai Drăgan, COO Oveit.

Oveit NFT vine firesc în completarea soluției Streams.live, tehnologia pentru Live Stream Shopping lansată de companie în toamna anului 2020.

Cu Streams.live, cumpărătorii vizionează în timp real o prezentare online interactivă a produselor și pot adresa întrebări sau pot face schimb de impresii cu alți utilizatori conectați, iar ulterior pot cumpăra direct produsul dorit, printr-un singur click.

Acum, prin utilizarea Oveit NFT împreună cu Streams.live, vânzătorii de bilete NFT nu doar că pot vinde bilete mai ușor, dar pot intra și în conexiune directă cu publicul lor țintă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*