OPPO introduce o nouă tehnologie de încărcare

OPPO

OPPO, brandul internațional de dispozitive inteligente, a prezentat cele mai recente realizări și dezvoltăriale tehnologiei proprietare de încărcare rapidă Flash Charge.

„OPPO a dezvoltat și îmbunătățit întregul sistem de încărcare rapidă VOOC Flash Charge pornind de la adaptor și cablul de încărcare, circuitul integrat de gestionare al energiei, ajungând la baterie și toate celelalte componente”, a declarat Jeff Zhang, cercetător OPPO VOOC Flash Charge.

„Fie că utilizatorii aleg încărcarea wireless/fără fir sau prin cablu, tehnologia VOOC Flash Charge este acum capabilă să satisfacă o gamă largă de nevoi atunci când vine vorba de încărcarea dispozitivelor electronice, chiar și în cele mai extreme circumstanțe.”

Încărcare sigură: noile actualizări și inovații oferă o experiență de încărcare mai sigură.
OPPO a prioritizat eficiența și siguranța tehnologiei proprietare de încărcare rapidă. Astfel OPPO a introdus un sistem de protecție de cinci ori mai eficient pentru optimizarea siguranței tehnologiei de încărcare VOOC Flash Charge și a explorat noimoduri de integrare a altor materiale, diverși algoritmi deinteligență artificială, scheme de încărcare și mulți alți factori care pot contribui la o experiență superioară de încărcare:

Siguranță cu impedanță mai mică: siguranța integrată în sistemul de protecție Flash Charge, se blochează imediat în cazul în care sesizează o supraîncărcare sau orice altă anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate. Design-ul îmbunătățit al siguranței include o rezistență internă cu o dimensiune mai mică, dar cu performanțe îmbunătățite.

Comutatoare din azotură de galiu (GaN): OPPO a introdus pentru prima oară comutatoarele GaN în construcția smartphone-urile sale. Aceste comutatoare au aceeași funcționalitate ca cele tradiționale din siliciu, dar, în același timp, intensitatea scăzută contribuie la reducerea generării de căldură, îmbunătățind astfel procesul de încărcare și fiabilitatea.

Proiectarea bi-celulară internă: o baterie bi-celulară în serie oferă aceeași putere cu un consum de curent electric mai mic și cu o reducere a încălzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupă mai puțin spațiu, oferind același nivel de siguranț.  Prin noul design, performanța unei baterii este îmbunătățită cu cel puțin 5%.

Cip de detectare al siguranței bateriei: cipul de detectare al siguranței bateriei OPPOinclude algoritmi AI/IA și este capabil să detecteze daunele externe ale bateriilor prin înregistrarea căderilor de tensiune în timp real și acționarea imediată pe baza unor scenarii preînregistrate. Dacă sistemul recunoaște scăderea tensiunii ca o cauză a deteriorării bateriei, telefonul va notifica utilizatorul și va implementa măsuri de siguranță suplimentare pentru a preveni alte pericole.

Colector compozit: OPPO a dezvoltat o baterie de siguranță cu un nou tip de colector compozit. Bateria folosește un material compozit încastrat între două straturi de aluminiu pentru a înlocui design-ul tipic numai din aluminiu găsit în alte baterii. Această structură „sandwich” este acoperită cu un material de protecție suplimentar alcătuindu-se structura colectorului de curent compozit în cinci straturi. Acesta are rolul de a îmbunătăți siguranța bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi. Testarea în laboratorul OPPO arată că noua baterie trece testele de perforare și coliziune cu o rată de succes de 100% fără a compromite performanța.

Încărcare inteligentă: optimizarea vitezei și a duratei de viață a bateriei pentru un echilibru perfect.

OPPO a dezvăluit, de asemenea, noua sa tehnologie de încărcare inteligentă. Concepută pentru a menține viteza de încărcare în intervalul cel mai sigur posibil, această tehnologie ajustează intensitatea curentuluiîn funcție de scenariul de încărcare perceput prin inteligență artificială. Acest lucru va contribui la reducerea uzării premature a bateriei, permițând utilizatorilor să se bucure de o durată de viață optimă a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp.

Tehnologia de încărcare inteligentă va aduce îmbunătățiri vizibile a mai multor aspecte ale performanței bateriei, precum:

Durată mai lungă de viață a bateriei: asigură în același timp viteza SuperVOOC de 65W și un ciclu complet de încărcare/descărcare al bateriei.Tehnologia asigură o capacitatea bateriei de 80% chiar și după 1.500 de cicluri de încărcare/descărcare.

Viteza de încărcare îmbunătățită în funcție de scenariile de utilizare: în unele scenarii de utilizare, viteza de încărcare utilizată poate fi cea maximă menținând standardele de siguranță. Spre exemplu, tehnologia SuperVOOC de 65W, este capabilă să mărească viteza de încărcare cu aproximativ 20%, permițând încărcarea completă a bateriei de 4500mAh în doar 30 de minute, atunci când este nevoie.

Viteza de încărcare echilibrată și temperatura telefonului: tehnologia de inteligentă de încărcare este capabilă să găsească echilibrul dintre curentul optim de încărcare și creșterea ulterioară a temperaturii în diferite scenarii de utilizare. Drept urmare, utilizatorii își pot folosi telefonul în timp ce se încarcă rapid fără niciun disconfort.

Pe lângă faptul că încărcarea rapidă VOOC Flash Charge este sigură și inteligentă, OPPO a explorat și modalități de optimizare a tehnologiei de încărcare rapidă în situații extreme. De exemplu, poate fi dificil să încarci o baterie litiu-ion în medii foarte reci, unde forțarea încărcării bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia. Soluția de încărcare în temperaturi ultra-scăzute OPPO utilizează algoritmi inteligenți pentru a determina temperatura optimă de încărcare a bateriei și crește temperatura înainte de a începe încărcarea. Rezultatele testelor arată că bateria este capabilă să crească temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ în doar câteva zeci de secunde, permițând încărcarea bateriei în mod normal.

De la introducerea tehnologiei VOOC Flash Charge în 2014, siguranța, eficiența și ușurința în utilizare au fost pilonii de bază ai dezvoltăriibateriilor și a încărcării rapide.Începând cu 30 iunie 2021, OPPO a solicitat deja peste 3.000 de brevete pentru tehnologia de încărcare rapidă; și prin cele peste 30 de dispozitive compatibile cu tehnologia VOOC Flash Charge, OPPO pune experiența de încărcare rapidă, convenabilă și sigură,  la dispoziția a peste 195 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

În 2021, OPPO și-a lansat noul proiect – Inițiativa Flash –care își propune să includă tehnologia VOOC într-o mare varietate de dispozitive precum:  automobile, spații publice și cipuri. În era Internet of Experience, tehnologia OPPO Flash Charge evoluează pentru a oferi utilizatorilor o experiență de încărcare de nouă generație concepută pentru a răspunde tuturor scenariilor de utilizare permițând oamenilor să încarce orice dispozitiv, oricând, oriunde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*