OPPO celebrează noua ediție Wimbledon prin recolorizarea unor imagini emblematice ale turneului

OPPO celebrează noua ediție Wimbledon prin recolorizarea unor imagini emblematice ale turneului. FOTO Echipa de PR

OPPO, partenerul oficial pe smartphone al turneului de la Wimbledon, a sărbătorit revenirea tenisului în atenția marelui public prin lansarea unei noi campanii, Courting the Colour. Cu ajutorul tehnologiilor avansate, OPPO, în parteneriat cu Getty Images, a recolorizat fotografii vechi, emblematice, în care sunt surprinse cele mai frumoase și emoționante momente din istoria tenisului, pentru repovesti istoria din spatele acestora într-un mod nemaivăzut. Inspirată de crezul potrivit căruia tehnologia orientată către om poate provoca cele mai vii sentimente, colecția prezintă publicului unele dintre cele mai impresionante povești din meciurile de tenis a căror ecou răsună până în zilele noastre.

Recunoaștința față de momentele emblematice din istoria tenisului

Mulțumită avantajelor imagistice ale OPPO, fiecare imagine a trecut printr-un proces susținut de restaurare, realizat de către experții Getty Images. Colecția de șapte imagini Courting the Colour prezintă primii atleți afro-americani care au câștigat Wimbledon, Althea Gibson și Arthur Ashe. Imaginile cu cei doi dau un suflu nou rezilienței lor implacabile în fața nedreptăților societății din timpul lor. În același timp, imaginile cu Suzanne Lenglen, Helen Jacobs și Fred Perry, adorați pentru grația lor din teren, îi prezintă ca niște simboluri culturale și ilustrează modul în care au luptat pentru identitatea și convingerile lor. De la schimbarea modei atât pe teren, cât și în afara lui, la schimbarea reprezentărilor stereotipe ale sportivelor, acest trio și-a lăsat amprenta în istoria tenisului.

Așa cum spunea legenda tenisului Greg Rusedski:

„Noua ediție Wimbledon trebuie sărbătorită și ce alt mod mai bun decât prin descoperirea momentelor emblematice care au adus sportul acolo unde este astăzi. Experții imagistici care au lucrat la colecția Courting the Colour au restaurat unele imagini vechi de peste 80 de ani, astfel încât acestea pare ca au fost surprinse chiar ieri, portretizându-le printr-o lentilă nevăzută și reluând astfel conversații importante.”

Gregor Almassy, Overseas CMO al OPPO a declarat: „În calitate de partener Wimbledon în ultimii trei ani, OPPO a fost inspirat de spiritul sportiv și recunoaște că turneele, jucătorii și fanii au fost afectați serios de pandemie. Concentrându-ne din nou pe esența tenisului, sperăm să oferim fanilor o legătură mai profundă și să încurajăm fanii din întreaga lume să își urmeze pasiunea. Nici un alt loc nu este mai potrivit pentru a da startul acestei campanii decât Wimbledon, pilonul fundamental al tenisului.”

Mick Desmond, AELTC Commercial și Media Director a adăugat: „Tenisul a fost dintotdeauna în avangarda tehnologiei, utilizând progrese tehnologice de ultimă oră pentru a facilita conversațiile importante și a îmbunătăți jocul, de aceea Wimbledon este extrem de mândru să fie partenerul liderului în inovație OPPO, în campania Courting the Colour.”

Piesele de artă în culori variate sunt complementare smartphone-ului recent lansat Find X3 Pro, cel mai modern smartphone OPPO, cu afișaj de un miliard de culori, care permite utilizatorilor să experimenteze culoarea într-un mod complet diferit.

Renumit pentru tehnologiile inovatoare, cum ar fi modul de noapte sau software-ul de stabilizare, OPPO își propune să ducă tehnologia camerelor într-o nouă eră a culorilor, dincolo de elementele de bază ale culorii și retenției care îmbunătățesc precizia. Mai mult decât atât, sistemul Full Path Colour Management, implementat pentru prima dată pe OPPO Find X3 Pro, este primul sistem de management din industrie cu gamă largă DCI-P3 completă și adâncime de culoare de 10 biți, de la captare la stocare și afișare. Find X3 Pro are, de asemenea, culori personalizate care satisfic percepția diferită a culorii de către fiecare om, inclusiv cei cu deficiențe de percepere a culorii sau cei care nu pot vedea deloc culorile.

Colecția Courting the Colour este parte dintr-o serie de activări care fac parte din campania OPPO Play With Heart!, creată pentru a consolida relația fanilor cu tenisul și – așa cum demonstrează fotografii – pentru a arăta că pasiunea învinge momentele dificile și pledează pentru diversitate.

Sezonul acesta, OPPO și-a asumat angajamentul de a îi determina pe  fani să vadă tenisul un mod nou, prin inișiate precum construirea de pereți de antrenament, încurajarea fanilor să își provoace propria perspectivă și să surprindă cadre creative prin intermediul seriei de fotografii #ShotOnOPPO, oferindu-le fanilor acces exclusiv în culise, lansând o ediție specială Wimbledon de imagini de fundal și icon-uri pentru smartphone, crearea unei secțiuni de știri dedicate turneului de Wimbledon în browser-ul OPPO și, bineînțeles, lansarea campaniei Courting the Colour, care dă pentru prima data culoare imaginilor istorice ale tenisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*