Opera Next

Opera si-a redesenat si rescris browserul de desktop de la zero. Au renuntat la webkit in favoarea Chromium si au acum un design mai elegant si mai simplu si promit update-uri dese.

Seamana cu Chrome, nu?

De cind am reinstalat sistemul de operare nu am nicio tragere de inima sa folosesc alt browser. Nici macar Firefox nu am instalat. Pe Chrome stau pe Beta Channel (apropo, 28 Beta are niste erori ciudate) si Safari il folosesc doar atunci cind nu merge ceva OK in Chrome.

Ma bucur ca exista alternative si ca Opera si Firefox fac eforturi mari pentru a ajunge Chrome din urma. Au copiat deja design-ul si acum Opera foloseste si engine-ul. Nu e rau, dar nu ma convinge.

Opera Next vine cu niste imbunatatiri pe linga Speed Dial. Problema e ca nu m-a atras niciodata Speed Dial. La mine, new tab-ul din Chrome e gol. Am gasit o extensie care il face alb si atit. Nu am nevoie de cele mai vizitate, de linkuri catre mobil sau alte briz-briz-uri. Ma incinta ideea de sincronizare de tab-uri si bookmarks si ca am extensiile care imi trebuie.

Nu stiu si nici nu vreau sa stiu daca ele sunt compatibile si cu Opera sau Firefox.

Daca totusi iti place Opera, atunci trebuie sa incerci si Opera Next.

2 Comments

  1. Nu au renuntat la webkit in favoarea Chromium, ci au renuntat la Presto (propriul sistem de randare) in favoare Chromium (care pana una alta, tot bazat pe webkit este).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*