Opera Next

Opera si-a redesenat si rescris browserul de desktop de la zero. Au renuntat la webkit in favoarea Chromium si au acum un design mai elegant si mai simplu si promit update-uri dese.

Seamana cu Chrome, nu?

De cind am reinstalat sistemul de operare nu am nicio tragere de inima sa folosesc alt browser. Nici macar Firefox nu am instalat. Pe Chrome stau pe Beta Channel (apropo, 28 Beta are niste erori ciudate) si Safari il folosesc doar atunci cind nu merge ceva OK in Chrome.

Ma bucur ca exista alternative si ca Opera si Firefox fac eforturi mari pentru a ajunge Chrome din urma. Au copiat deja design-ul si acum Opera foloseste si engine-ul. Nu e rau, dar nu ma convinge.

Opera Next vine cu niste imbunatatiri pe linga Speed Dial. Problema e ca nu m-a atras niciodata Speed Dial. La mine, new tab-ul din Chrome e gol. Am gasit o extensie care il face alb si atit. Nu am nevoie de cele mai vizitate, de linkuri catre mobil sau alte briz-briz-uri. Ma incinta ideea de sincronizare de tab-uri si bookmarks si ca am extensiile care imi trebuie.

Nu stiu si nici nu vreau sa stiu daca ele sunt compatibile si cu Opera sau Firefox.

Daca totusi iti place Opera, atunci trebuie sa incerci si Opera Next.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Si eu am erori pe Chrome Beta. De exemplu uneori nu deschide nimic la tastarea in bara de search care btw o inlocuieste pe cea de la google.com.

  2. Nu au renuntat la webkit in favoarea Chromium, ci au renuntat la Presto (propriul sistem de randare) in favoare Chromium (care pana una alta, tot bazat pe webkit este).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*