One United Properties primește ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics

Andrei Diaconescu & Victor Căpitanu, cofondatorI One United Properties

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își publică Ratingul de Risc ESG (mediu, social și guvernanță), emis de Morningstar Sustainalytics. În septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este încadrat ca risc mediu. Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

„Suntem mulțumiți de ratingul nostru ESG, ca urmare a implicării echipelor noastre de relații cu investitorii și juridice în acest proces amănunțit de evaluare a riscului. De-a lungul anilor, importanța criteriilor ESG a crescut semnificativ, la fel ca preocuparea noastră pentru aceste aspecte. Ratingul acordat de Sustainalytics pentru ONE este situat chiar la granița dintre un scor mediu de risc și unul scăzut; prin urmare, suntem încrezători să ne propunem obținerea unui scor de risc scăzut pentru reevaluarea de anul viitor. Suntem în mod special mulțumiți de ratingul peste medie obținut la categoria guvernanță corporativă, care se situează cu mult peste cel al omologilor noștri locali și internaționali și care a fost prioritatea noastră în acest demers, având în vedere statutul nostru de companie publică. În 2022, implementăm o serie de politici noi și ne consolidăm responsabilitatea în domeniul ESG, concentrându-ne cu precădere pe aspecte ce țin de avertizările de integritate, guvernanța produselor, precum și capitalul uman, ceea ce ne va îmbunătăți și mai mult scorul. Credem că managementul riscului ESG este un proces continuu și ne propunem să îl perfecționăm an de an, în beneficiul tuturor părților interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics măsoară expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei și măsura în care o companie gestionează aceste riscuri. Această modalitate multidimensională de măsurare a riscului ESG combină conceptele de management și de expunere pentru a ajunge la o evaluare absolută a riscului ESG.

În procesul de rating, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte ca fiind importante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, mită și corupție, emisii, efluenți și deșeuri, precum și relațiile cu comunitatea. În raportul său, Sustainalytics a remarcat faptul că, în general, prezentarea informațiilor legate de ESG de către ONE respectă cele mai bune practici, semnalând o puternică responsabilitate a companiei față de investitori și public. Compania a obținut cele mai bune rezultate la categoria guvernanță corporativă, care are cea mai mare expunere la risc pentru dezvoltator, primind un scor ridicat pentru managementul riscului.

În cadrul secțiunii privind guvernanța corporativă, Raportul a evidențiat faptul că integritatea și calitatea consiliului și conducerii companiei, structura de proprietate și drepturile acționarilor sunt cele mai importante aspecte și, prin urmare, domenii de interes crucial. Compania este cotată la bursă, ceea ce presupune un control sporit asupra practicilor sale de guvernanță și crește importanța structurilor, practicilor și comportamentului în materie de guvernanță. Acest lucru se traduce printr-o expunere ridicată față de riscul de referință privind guvernanța corporativă. În acest context, Sustainalytics a constatat faptul că printre punctele forte ale One United Properties se numără structura consiliului de administrație, structura de proprietate și drepturile acționarilor.

Comitetul ESG al Consiliului de Administrație al companiei, responsabil cu definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de rating ESG. Raportul de rezumat al ratingului de risc al One United Properties este disponibil pe site-ul ONE, precum și pe platforma Research Hub a BVB.

Primirea ratingului ESG face parte dintr-o strategie mai amplă de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al Națiunilor Unite, cea mai importantă inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al Națiunilor Unite, compania s-a angajat să raporteze anual progresul înregistrat în domeniul sustenabilității. Până în prezent, One United Properties a publicat două rapoarte de sustenabilitate pentru exercițiile financiare 2020.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*