Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru crede că România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiștii din Israel care s-au vaccinat anti-Covid și care dețin pașaportul verde

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru, care a adus, până la ora actuală, peste 200.000 de turiști israelieni dar și din alte țări în România, consideră că o prioritate pe partea de turism de incoming pentru noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este să țină cont de pașaportul verde pentru cei care aleg să se vaccineze anti-COVID. Israelul are cei mai mulți cetățeni vaccinați din lume ca pondere din populație – aproape 2 milioane până în prezent.

Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turiști pentru România, pentru 2018, 2019 și pentru primele două luni din 2020.  Meidan Butnaru a adus personal, în țara noastră, de-a lungul timpului, peste 200.000 de turişti, care au cheltuit peste 180 de milioane de dolari.

Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopți. În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

”Este vital pentru România să reatragă, cât mai repede, turiștii din Israel. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiști din Israel care au pașaportul verde, deci cei care s-au vaccinat anti-COVID. Această măsură ar ajuta enorm industria hotelieră din București dar și din toată România, care a fost grav afectată în ultimul an. Toată Europa se va lupta pentru turiștii israelieni, care se află în top la capitolul incoming pentru mai multe țări. Consider că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ar trebui să lanseze cât mai curând o campanie care să anunțe primirea turiștilor israelieni care s-au vaccinat, fără impunerea carantinei”, subliniază Meidan Butnaru.

În plus, dacă se fac aceste demersuri încă de acum, sunt șanse de peste 90% ca zborurile charter cu turiști israelieni pentru litoralul românesc – singurele chartere străine din ultimii ani pentru riviera românească a Mării Negre – să se întoarcă chiar din iulie anul acesta.

Meidan Butnaru consideră că este nevoie un plan serios de redresare a turismului precum și de acordarea cât mai rapidă a ajutorului pentru industria hotelieră, mai ales pentru structurile de cazare din orașele de city break sau business cum sunt București, Cluj, Timișoara, Oradea și altele, care au fost grav afectate. O parte dintre hotelieri încă așteaptă în mare parte sprijinul promis.

Până pe 21 martie, data preconizată de finalizare a campaniei de vaccinare din Israel, va fi vaccinată toată populația care își dorește, fiind estimate 4-5 milioane de persoane

Statul Israel are o oportunitate excelentă de a fi primul din lume care vaccinează majoritatea populației și, prin urmare, va putea elimina restricțiile care permit reluarea turismului de intrare iar cetățenii israelieni, la rândul lor, vor beneficia de o libertate mai mare de mobilitate. De exemplu, Asociația Israeliană a Operatorilor de Turism lucrează, în prezent, împreună cu guvernul, pentru a putea permite turiștilor care au un certificat valid ce dovedește că au fost vaccinați să intre în țară.

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, ulterior stabilită în Israel în anii ‘60, dar ai cărei membri au rămas patrioţi români, la rândul său păstrând tradiţia şi iubirea ţării mai departe. De mai bine de 17 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinaţii importante. În calitate de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd s-a remarcat, încă de acum 7 ani, drept cel mai important lider de incoming pentru piaţa românească pe curse charter.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*