O echipă de 57 de educatori perinatali și 6 psihologi acordă gratuit sprijin în alăptare și consiliere psihologică mamelor cu COVID-19

SAMAS_LAYOUTS

O echipă alcătuită din 57 de educatori perinatali formați în cadrul programului SAMAS la bine și la greu și 6 psihologi este la dispoziția mamelor din întreaga țară, suspecte de sau diagnosticate cu COVID-19, oferindu-le ajutorul de care au nevoie, pentru a putea iniția și continua alăptarea și a depăși cu bine problemele emoționale generate de separarea de bebeluș.

Mamele pot suna la 0786 489 687 sau pot scrie la ajutormame@programsamas.ro, pentru a putea beneficia gratuit de acest ajutor.

Prin programul SAMAS la bine și la greu, derulat de Asociația SAMAS cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, 70 de mame suspecte de sau diagnosticate cu COVID-19 beneficiază gratuit de consiliere privind menținerea lactației și servicii de consiliere psihologică.

În plus, 40 dintre acestea, aflate în situații dificile de viață (provenind din familii cu venitul mediu/membru familie sub 500 lei, victime ale violenței în familie, mame minore, femei în situații de risc) vor primi o pompă manuală de sân, pentru a-și putea menține lactația pe durata separării de bebelușul lor.

În cadrul programului SAMAS la bine și la greu a fost actualizată deja platforma cu informații importante pentru  sănătatea mamelor și a bebelușului. În plus, materiale informative în format print și video în legătură cu impactul pandemiei asupra perioadei perinatale și îngrijirea corectă a bebelușului în situația în care mama este nevoită să rămână în spital sunt deja distribuite în maternitățile COVID-19 din țară.

SAMAS la bine și la greu este un proiect derulat de Asociația SAMAS cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul a fost inițiat de Asociația SAMAS în aprilie 2020, ca răspuns la o situație acută și care nu putea fi anticipată: pandemia de Coronavirus.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*