Nu face website-uri in Flash!

Un designer respectat in comunitate spune:

15 Million iPads have been sold. If your website is built using Flash, that’s 15M+ potential customers you’re alienating.

Read why Apple’s mobile devices don’t support the tool: Thoughts on Flash, by Steve Jobs.

Asta mi-a adus aminte de o intimplare de astazi de la banca. Aveam o problema cu un transfer de bani din contul meu in altul. Site-ul Bank of America este compatibil cu iPad si chiar arata foarte bine. Au, insa, in pagina de “Transfers” o casuta minuscula care iti cere niste informatii de pe cardul tau si pe care le valideaza apoi.

Casuta aia e facuta in Flash. Singurul element din tot site-ul Bank of America facut in Flash si, fara de care, eu nu puteam sa-mi validez contul inainte de un transfer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. @Tiberiu: si Bank of America la fel. Ba chiar au si un webapp simpatic pentru iPhone. Toate, cu exceptia unei amarite de casute de care eu aveam nevoie ca de apa.

  2. Ce mă disperă site-urile ce au video doar flash fără alternativă cum e la “casele mai mari și respectabile”!
    Apropo de flash e plin netul de playere flash pentru site-uri. Am amețit căutînd un player compatibil cu iphone ce să aibă și playlist și să arate și rezonabil. Am găsit unu singur și frumos și compatibil iphone și cu playlist DAR dă ceva rateuri, e cu “bube” din păcate. Încă mai caut… Dacă te pricepi și la domeniu ăsta aș aprecia ceva sfaturi. :)

  3. Internet banking de la Banca Transilvania (BT24) merge numai in Internet Explorer… ce sa mai vorbim de flash si iPad sau Mac…

  4. Ipod-ul din iphone e super ;) dar eu caut un player ce sa-l pot incorpora intr-un site propiu, pentru a putea pune pe pagina de site o mica lista de piese muzicale, iar acea pagina sa nu contina player-ul flash gasit deja, ci unul ce ruleaza si pe safari din iphone/ipad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*