noul Time Capsule si intentiile ascunse ale Apple

Time Capsule a fost intotdeauna o idee buna: ai un Hard drive extern conetctat la retea, care stie sa fie si wireless router si hub wireless pentru un alt HDD sau pentru o imprimanta pe USB. Daca la toate astea adaugi minunatia de software numita Time Machine vei putea sa te culci in fiecare seara linistit ca nu vei pierde niciodata prea curind documentele tale importante.

Am asteptat aproape 4 luni si nu am luat un Time Capsule vechi in speranta ca Apple ne va da capacitati mai mari, functii in plus si design diferit. Din pacate, Apple nu se inghesuie sa lanseze produse noi ci doar sa le faca pe cele vechi mai atractive.

Azi a fost lansat un nou Time Capsule. Aceleasi capacitati (500GB si 1TB), acelasi design si aceleasi preturi. Jucaria are insa citeva functii noi, care pare sa anunte intentiile Apple.

Cele mai importante noutati sunt:

Guest Sharing – poti sa creezi o retea separata pentru vizitatori si ei pot sa beneficieze de internet sau de acces la fisierele de pe Time Capsule fara sa aiba acces la parola ta. Automat, ei nu pot sa acceseze imprimanta, drive-urile sau alte jucarele atasate la Time Capsule.

MobileMe acces – daca ai cont .me poti sa il legi de Time Capsule si sa accesezi orice document de pe jucaria lasata acasa, oriunde ai acces la net. Inclusiv de pe iPhone. Asta inseamna ca iPhone-ul tau are un spatiu virtual de 1TB – gratuit!

Simultaneous Dual-band Support – poti sa creezi 2 retele – una pe 2.4GHz si alta pe 5 GHz. Prima e buna pentru iPhone sau iTouch, iar cea de a 2-a e mai rapida si e buna pt computere. Daca inteleg eu bine, puteai sa alegi si pina acum dintre cele 2 frecvente, dar nu sa le folosesti simultan pe amindoua.

Am lasat functia asta la final cu un motiv. Parca si vad ca Apple ne pregateste ceva odata cu lansarea urmatorului iPhone sau poate chiar mai devreme (cu un firmware update pentru actualul iPhone). Cum ar suna un Time Machine pentru telefonul tau? Ai sters din greseala un document sau nr de telefon, poti sa-l recuperezi imediat, ai back-up pentru toate fisierele si setarile telefonului si multe alte maruntisuri.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am deja credit cardul pregatit. (De fapt mi se va face cadou un Time Capsule – pentru craciunul trecut). Ce bine e sa ai un mos craciun rabdator. A trecut cam mult, dar merita.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*