nori pe cerul rivierei mexicane

virful sezonului estival din vestul mexicului a inceput cu un cutremur de 6.3 grade pe scara Richter. Doua destinatii turistice au fost afectate: un om disparut la Acapulco si cladiri lovite la Mazatlan.

localnicii spun ca anul 2007 va fi unul greu pentru ei. discutam astazi cu un batrin din San Jose, Mexico. el zice ca pe coasta de vest a tarii, Pacificul aduce un uragan odata la 7-10 ani. ultimul a fost in anul 1998. "El Nino" a facut ravagii si a rupt riviera mexicana si sudul californiei de restul lumii pentru doua saptamani.De luna viitoare pina in septembrie mexicanii se asteapta la o urgie si mai mare.

si asta nu e tot. temperaturile din vara urmatoare sunt prognozate a depasi recordul ultimilor 20 ani: peste 38 grade celsius la umbra. iar desertul mexican face ca totul sa fie si mai greu de suportat.Apa potabila vine si acum in localitati precum San Jose odata pe saptamana. Cine are bani o ia din ocean prin conducte moderne si o desalinizeaza. Daca vor fi loviti de uragan oamenii nu asteapta apa pentru mai bine de o luna.

paradoxal, pe coasta de vest a mexicului au aparut in ultimii ani cele mai luxoase hoteluri. o camera de 2000 dolari pe noapte vine cu beneficiul apei non stop. restul turistilor se spala inca folosind o galeata cu apa. alternativa e o baie in ocean…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*