netul ajuta: “militienii” au fost sanctionati

iti aduci aminte de povestea cu politistii care nu stiu legea ? ce bine era daca mergea si justitia/politia romana dupa ideea “precedentului” ca in america. sunt convins ca militienii aia si altii vor abuza si alta data de functie.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a dispus sancţionarea cu „mustrare scrisă” a poliţistului implicat, având în vedere „depăşirea atribuţiilor de serviciu şi comportarea necorespunzătoare ce a dus la atingerea onoarei, probităţii profesionale şi prestigiului instituţiei”.

biroul de presa al politiei locale face totusi o gafa. eu, in locul lor, nu as fi dat fraza asta:

De asemenea, vă informăm că, după audierea domnului A. G., s-a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte „neînceperea urmăririi penale” pentru infracţiunea de „sfidare a organelor judiciare”, faptă prevăzută de art. 2721 din Codul Penal.

sursa via

2 Comments

  1. Comunicatul ar fi trebuit sa includa si sincere scuze domnului AG si regretul ca asa ceva s-a intamplat.

    Politia in Romania se pare ca sta in 2 extreme: ori este o masa amorfa pe care obraznici o sfideaza ori “organul” cu exces de zel. Asta este urmarea ambiguitatii legislative in ceea ce priveste procedurile si atributiile lor.

    Ce sa facem … tu macar ai norocul politiei (in general) disciplinate care daca nu faci nimic te lasa in pace, dar de care te temi sa o iei la fuga sau sa-i sfidezi.

    Sunt curios daca la politistul american i-ai spune cand imi cere actele … “stii ce?! mai da-te-n p*** m****!! tu stii cine sunt eu?” si apoi sa mai si iesi din masina la el :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*