Nava maritimă de pasageri Seadream II, escală în Portul Constanţa

Nava maritimă de pasageri Seadream II. FOTO CN APMC

Nava maritimă de pasageri Seadream II a acostat în data de 27 septembrie, la terminalul dedicat din portul Constanţa.
Nava aparţine companiei Seadream Yacht Club, având ca agent în Portul Constanţa compania Phoenix Shipping and Trading.
Seadream II are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naţionalitate americană şi 99 de membri de echipaj, dintre care 4 sunt români.
Pe parcursul escalei la Constanţa, turiştii au avut de ales între turul oraşului, vizită la Crama Rasova, la Bucureşti sau în Delta Dunării.
Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia şi se va încheia la Istanbul, în Turcia.
După o escală de 12 ore în Portul Constanţa, nava de pasageri Seadream II se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.
Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanţa de la sfârşitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât şi în acest an.
Din 2017, Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situația geopolitică tensionată, Deşi perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce priveşte sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanţa), pandemia de coronavirus a închis graniţele.
Escala de astăzi a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, Terminalul de pasageri din portul Constanţa având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*