Minivacanța de 1 Decembrie în Delta Dunării: Restricțiile îi determină pe români să facă rezervări last minute, deși interesul este foarte ridicat

Resortul Green Village din Delta Dunării. FOTO Green Village

Proprietarii hotelurilor și pensiunilor din Delta Dunării deschise și în extra-sezon au pregătit pachete speciale pentru minivacanța de Sfântul Andrei – 1 Decembrie, precum și de Moș Nicolae, acordând o atenție sporită măsurilor sanitare ce se impun în contextul pandemiei, dar tendința turiștilor românilor de a rezerva pe ultima sută de metri se menține și în acest an din cauza restricțiilor, anunță reprezentanții Green Village 4* Resort, cel mai mare complex turistic din localitatea Sfântu Gheorghe.

“Avem o listă de așteptare foarte lungă, pentru că turiștii ne sună, solicită oferta specială pentru zilele de sărbătoare, dar nu fac o rezervare fermă pe loc: preferă să mai aștepte și aceasta din pricina incertitudinilor generate de pandemia de coronovirus și de restricțiile impuse de autorități. Însă, sfatul nostru este acela de a rezerva pentru a fi siguri că mai găsesc camere disponibile, iar, pentru liniștea lor, să adauge în pachet și asigurarea storno cu acoperire Covid-19, prin care își pot recupera aproape integral suma achitată”, afirmă Octavian Moldovan, director general Green Village 4* Resort.

Turiștii trebuie să prezinte certificatul verde, iar copiii pot fi testați la fața locului, în mod gratuit, cu teste rapide de salivă.

“Noi am achiziționat teste antigen pe care le facem gratuit la cazare, mai ales că mulți turiști ne întreabă în momentul rezervării dacă solicităm testare pentru copii. De asemenea, noi îi testăm pe toți angajații la fiecare două zile, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, pentru că știm cât de important e ca toată lumea să se simtă în siguranță. Avem și avantajul spațiilor generoase și deschise, cu intrări separate în camere direct de afară, terasă încălzită ceea ce presupune din start distanțare fizică, deci nu sunt motive de îngrijorare”, adaugă reprezentantul Green Village 4* Resort.

Românii pot petrece atât Ziua Națională, cât și sărbătoarea de Sfântul Nicolae în complexul din deltă, un pachet de trei nopți alese oricând în intervalul 26 noiembrie – 7 decembrie costând 150 de euro de persoană, sumă ce acoperă cazarea cu mic dejun, o gustare tradițională de bun venit, transfer cu barca de la Murighiol la Sfântu Gheorghe și o reducere de 20% la masaj și excursii opționale în Deltă.

Potrivit reprezentanților Green Village 4* Resort, principalul motiv pentru care românii aleg să se cazeze la Sfântu Gheorghe este relaxarea departe de agitația orașelor. În al doilea rând, mulți sunt atrași de activitățile numeroase pe care le pot derula atât în interior (proiecții de film în sălile de cinema, saună, masaj, biliard, tenis de masa, darts, jocuri de societate, fussball, air-hockey), cât și afară -plimbări cu barca pe lacuri și canale spre Gârla Turcească, Caraorman, Letea, Sulina, Lacurile de Nord, pescuit sportiv, plimbări cu bicicleta sau pe țărm, la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Mai există o categorie de oaspeți formată din corporatiști care pot lucra de oriunde și care accesează pachetele Work from Hotel, la Green Village 4* Resort având la dispoziție un spațiu dotat audio-video pentru conferințe online.

Pentru resortul din Sfântu Gheorghe, 2021 s-a situat peste nivelul înregistrat în 2020, mulți turiști revenind la Green Village 4*, astfel că, în vârf de sezon, gradul de ocupare a fost de 95%. În plus, spre deosebire de anul trecut, relaxarea condițiilor de călătorie în vară i-a readus pe turiștii străini în Delta Dunării, aceștia provenind în special din țări europene, între care Franța, Germania, Austria.

Resortul Green Village 4* din localitatea Sfântu Gheorghe Delta Dunării are o capacitate de 180 de locuri în 90 de camere duble, apartamente cu 2 și 3 dormitoare și penthouse-uri cu vedere la lacurile și canalele Dunării. Cu o suprafaţă de 30.000 mp, Green Village 4* Resort este dispus într-un sistem pavilionar, care asigură distanţarea. Resortul este împărţit în 3 zone de cazare, amplasate la distanţă mare una faţă de celelalte.

2021 este cel de-al șaptelea an de funcționare al Green Village 4* Resort de la preluarea sa de către Eurolines Group, fiind și prima investiție în hotelărie a grupului condus de omul de afaceri Dragoș Anastasiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*