Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îl propune pe Cristian Măcelaru pentru poziția de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu 

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îl propune pe Cristian Măcelaru pentru poziția de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu. FOTO Ministerul Culturii

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a avut o întâlnire cu Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internațional George Enescu, și cu Sergiu Nistor, consilier prezidențial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorități Naționale. 

În cadrul întâlnirii, ministrul Gheorghiu a primit garanții din partea lui Mihai Constantinescu că va fi un factor activ în predarea mandatului, iar că expertiza și experiența acumulate în mai bine de 30 de ani vor fi puse în sprijinul noului management, mai ales pentru familiarizarea cu provocările gestionate pentru organizarea eficientă a Festivalul Internațional George Enescu, dar și pentru buna desfășurare a activității ARTEXIM.

Suplimentar, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat:

„Am avut o convorbire plăcută cu maestrul Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naționale a Franței, pentru a-i propune asumarea poziției de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu. Răspunsul la această propunere a fost pozitiv, urmând ca în perioada următoare să purtăm discuții detaliate cu privire la viitoarele ediții ale festivalului atât de iubit de români și de melomanii din întreaga lume. Îi mulțumesc maestrului Măcelaru pentru dedicarea față de cinstirea memoriei lui George Enescu și aștept să conlucrăm pentru strălucirea în posteritate a operei marelui nostru compozitor prin dezvoltarea festivalului care îi poartă numele.”

Propunere privind numirea lui Cristian Măcelaru în poziția de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu a fost salutată de către actualul director Mihai Constantinescu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*