Miele își consolidează promisiunea față de mediu prin electrocasnice cu o durată de viață de 20 de ani 

Electrocasnice Miele

Schimbările climatice reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre, iar Miele își propune ca prin electrocasnicele și consumabilele pe care le produce să ofere clienților săi soluții ecologice pentru economisirea energiei și protejarea naturii. Miele a atins anul acesta nivelul „net zero” al emisiilor de carbon în toate locațiile pe care le deține și mizează în continuare pe echipamente performante, prietenoase cu mediul, care utilizează eficient resursele.

Un pilon cheie al strategiei de sustenabilitate Miele este durabilitatea, caracteristică ce devine realitate prin politica unică a companiei de a testa produsele, astfel că aproape o treime din timpul de dezvoltare este dedicat etapei de testare. Înainte de a ajunge pe piață, electrocasnicele precum mașinile de spălat, uscătoarele, mașinile de spălat vase, cuptoarele sau aspiratoarele, sunt testate timp de 10.000 de ore pentru o durată de viață echivalentă cu 20 de ani.

„În acest moment, toată lumea vorbește despre durabilitate, însă la Miele aceasta a fost un principiu pus în practică încă de la înființarea companiei, în urmă cu 122 de ani. Adevărata măiestrie stă în atenția față de detalii, iar longevitatea produselor arată performanța în toate privințele. Acestea sunt și valorile de bază ale mărcii noastre încă de la început”, spune dr. Reinhard Zinkann, director executiv și coproprietar al grupului Miele, alături de dr. Markus Miele.

Și mai multă grijă față de mediu, cu electrocasnice Miele de ultimă generație

Miele a lansat GreenPerformance, o nouă serie de uscătoare de rufe în versiunea cea mai prietenoasă cu mediul construită de companie până acum. Noul model depășește cu 10% pragul pentru actualul nivel de eficiență energetică A+++. Pe lângă eficiența energetică ridicată, construcția acestor echipamente este una de ultimă generație. Baza aparatelor este realizată printr-un proces de producție inovator, fiind îmbogățită cu nitrogen, astfel că utilizează cu 30% mai puțin material și, în egală măsură, are o mai bună stabilitate pentru întreaga structură. În plus, modelele noi folosesc agentul frigorific R290, care este eco-friendly.

Protejarea mediului și înregistrarea unor costuri mai mici la energie electrică sunt posibile și datorită mașinilor de spălat vase Miele. Toate modelele din generația G 7000 îndeplinesc acum cerințele exigente ale noului rating de eficiență energetică de top și au rating A. În ultimii 20 de ani, Miele a redus consumul de energie al mașinilor de spălat vase cu 44%, astfel că acum ajung chiar cu 10% peste valoarea pragului pentru cel mai bun rating de eficiență energetică A+++.

Acest lucru este posibil datorită tehnologiei EcoPower și componentelor ajustate cu precizie, sistemului de filtrare extrem de eficient și sistemului de admisie a apei proiectat inteligent. Izolația suplimentară reduce pierderile termice, astfel că diminuează și cantitatea de energie necesară pentru încălzirea apei. Aceste îmbunătățiri duc la un consum mult mai redus de apă și electricitate. De exemplu, consumul mediu de apă pentru programul ECO este de 8.4 litri.

Mai mult, sistemul de distribuire AutoDos cu PowerDisks integrat în mașinile de spălat vase, specific doar electrocasnicelor Miele, este acum și mai ecologic, iar cantitatea de detergent pudră poate fi redusă și mai mult pentru a curăța murdăria ușoară. În plus, containerul PowerDisk urmează să fie realizat din material reciclat post-consum (PCR).

O altă serie de electrocasnice prietenoase cu mediul sunt frigiderele K 7000, dotate cu PerfectFresh Active, o caracteristică prin intermediul căreia fructele și legumele sunt menținute proaspete pentru mai mult timp, astfel că este redusă risipa alimentară.

Miele, neutră din perspectiva emisiilor de carbon în toate locațiile

Din acest an, Miele a atins neutralitatea în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din procesele proprii de producție (Scope 1), precum și a celor rezultate prin procesul de producție a energiei electrice realizate de către furnizorii de energie ai companiei (Scope 2). Mai mult, compania își propune ca până în 2030 emisiile CO2 să fie reduse cu 15%, comparativ cu volumul acestora din 2019. Pentru a atinge acest obiectiv, energia electrică folosită în următorii ani de companie va fi în mare măsură asigurată prin panouri fotovoltaice.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*