Microsoft vrea să înlocuiască Wunderlist cu o nouă aplicație: To-Do

De ce să renunți la o aplicație care merge foarte bine și care are un grup serios de utilizatori, care e simplă și eficientă și să o înlocuiești cu una care se integrează mai bine cu produsele Microsoft?

Nu am să înțeleg niciodată, dar Microsoft asta vrea să facă. Au lansat “Microsoft To-Do” – o aplicație aflată într-un fel de versiune Beta care merge pe Android, iOS și Windows, dar și în browser. Până aici, totul e OK. Doar că situația se complică.

Microsoft vrea să renunțe la Wunderlist, adică să oprească dezvoltarea ei și serverele și să mute totul în noua aplicație. De ce?

Da, am instalat Microsoft To-Do. Îmi imaginez că e o aplicație la fel de groaie ca orice alt produs Microsoft. Nu poți să-ți faci contul direct din ea, ci ești dus pe niște site-uri ale Microsoft care fac redirect la altele.

E nevoie să mai spun că pe la jumătatea procesului mi s-a spus că mi-au blocat contul pentru că adresa mea de email ar fi trimis nu-știu-ce emailuri nesolicitate (în cele 20 secunde???) și mi-au cerut numărul de telefon pentru a-mi debloca accesul.

Microsoft To-Do înlocuiește Smart Lists și Folders cu ceva ce ei numesc Intelligent Suggestions. Doar că acestea devin inteligente în timp. La început nu te ajută prea mult.

Eu am importat task-urile din Wunderlist în această aplicație și asta e o operațiune de câteva zeci de minute. Aștept să văd dacă mă convinge. La prima vedere… deja îmi lipseste Wunderlist. Animațiile noii aplicații, faptul că listele sunt foarte spațiate și le parcurgi mai greu, nu m-au convins deloc!

Concluzie: Microsoft are puterea (Serverele și oamenii) să lase Wunderlist în viață pentru utilizatorii ei vechi. Nu știu dacă sunt milioane sau sute de mii, dar cu siguranță nu sunt eu singurul.

Ah, vor să ducă acest concept mai departe și să creeze ceva nou și interesant? Nicio problemă! Microsoft To-Do poate să co-existe, dar e păcat să “omori” ceva ce pur și simplu merge doar pentru că vrei să muți lumea la un concept nou.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*