MAE anunță introducerea unei alerte de călătorie pentru Republica Uzbekistan

Vedere din Uzbekistan. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe fondul protestelor de stradă ample și al confruntărilor dintre forțele de ordine și protestatari în Republica Karakalpakstan (entitate administrativ-teritorială cu un statut special în cadrul Republicii Uzbekistan), autoritățile uzbece au instituit starea de urgență în perioada 3 iulie – 2 august 2022. În acest context, MAE recomandă cetățenilor români ca în perioada menționată să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială și să urmărească evoluțiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

De asemenea, MAE informează că în Republica Karakalpakstan accesul la rețeaua de internet, precum și la cea de telefonie mobilă, poate fi întrerupt, limitat sau blocat. Totodată, în contextul măsurilor speciale presupuse de starea de urgență, pot exista restricții ale serviciilor de transport public, limitări ale circulației rutiere și/sau închiderea unor străzi sau zone publice.

MAE recomandă cetățenilor români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, să contacteze Ambasada României în Republica Uzbekistan la numărul de telefon pentru urgențe consulare (+998) 93 399 99 06.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*