MAE anunță că intrarea Austriei în carantină nu afectează condițiile de mers în această țară

Intrare în Austria. FOTO ReinhardThrainer

În contextul în care autoritățile austriece au adoptat noi măsuri pe plan intern pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (a căror prezentare poate fi consultată pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată atenționărilor de călătorie în context COVID-19 –  http://www.mae.ro/node/51901), MAE precizează că măsurile menționate nu afectează condițiile de intrare pe teritoriul Austriei.

Intrarea pe teritoriul austriac fiind în continuare permisă cu condiția prezentării unuia dintre documentele:

un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile;

un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile;

un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze anterior deplasării în Austria și să consulte paginile de internet ale autorităților austriece: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Maßnahmen.html; https://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2021/475), precum și pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51901 și a Ambasadei României în Austria: https://viena.mae.ro/.

Totodată, MAE subliniază că, în funcție de evoluția pandemiei, autoritățile austriece pot adopta reglementări suplimentare. Astfel, se recomandă verificarea, în timp util, a informațiilor puse la dispoziție de autoritățile federale/locale a măsurilor aplicate, înaintea efectuării călătoriilor în Austria.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze sau se află pe teritoriul Republicii Austria pot solicita informații și asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*