MAE a transmis o avertizare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Muntenegru. A fost emis cod roșu de precipitații și se pot înregistra disfuncții în infrastructurile de transport

Ploaie. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Muntenegru că autoritățile muntenegrene au emis, pentru perioada 17 – 21 ianuarie 2023, un cod roșu de precipitații și intensificări ale vântului, cele mai afectate zone fiind regiunea centrală și sudică a țării. Ulterior, ploi abundente sunt așteptate în nordul și nord-estul Muntenegrului.

La munte, ploaia, lapovița și ninsoarea vor alterna, iar în zilele de 20 și 21 ianuarie 2023 se așteaptă o răcire notabilă a vremii, astfel că ploaia se va transforma în ninsoare în toate regiunile țării.

Sunt așteptate creșteri semnificative ale nivelului mării, valuri puternice, iar marea va fi agitată, creând probleme de-a lungul coastei.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită în zonele aglomerate din centrul orașelor, dar și în regiunile de coastă și de frontieră, evitând drumurile secundare, nemarcate.

Variațiile bruște ale condițiilor meteorologice pot interfera serios cu activitățile zilnice, putând conduce la întreruperi în funcționarea activităților și a sistemelor de transport, făcând mai dificilă circulația rutieră, maritimă și aeronautică. Sunt posibile întârzieri, chiar și anulări ale unor zboruri/curse aeriene.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Podgorica: +38220620463, +38220618040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: + 38269871760.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*