MAE a emis o avertizare de călătorie pentru SUA, unde se înregistrează deteriorarea calității aerului din cauza incendiilor puternice

Incendiu de pădure. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii (Marile Lacuri, New York, Washington DC, Baltimore, North Carolina, South Carolina) că autoritățile locale au emis un cod roșu, până pe 11 iunie 2023, privind deteriorarea severă a calității aerului, din cauza particulelor de cenușă și elementelor nocive provenite de la incendiile de pădure din Canada. Fumul de la aceste incendii se deplasează pe sute de kilometri deasupra teritoriului SUA, în zonele din Atlanticul mijlociu, prin nord-est și părți ale Marilor Lacuri.

Cea mai severă deteriorare a calității aerului afectează zona de la nordul Atlanticului mijlociu până la areale din statul New York și vestul regiunii New England, inclusiv coridorul New York City – Washington DC.

Calitatea aerului în aceste zone se află în categoriile de risc ridicat, variind de la nesănătos la foarte nesănătos și periculos, potrivit www.airnow.gov.

Se recomandă evitarea călătoriilor în aer liber în ariile afectate de valul de particule de cenușă și de elementele nocive cauzate de incendiile respective. Informații actualizate despre evoluția norului de suspensie pot fi accesate pe pagina dedicată https://www.airnow.gov/national-maps/.

Autoritățile americane îndeamnă cetățenii să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate, iar în cazul necesității acestor călătorii să utilizeze masca de protecție atunci cand se află în spațiul exterior.

Din cauza acestor condiții, au fost înregistrate numeroase întârzeri și anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autoritățile americane îndrumă cetățenii care au prevăzute călătorii interne sau internaționale, în perioada menționată, să mențină legătura cu companiile aeriene ce operează zboruri de pe aeroporturile din New York, Newark, Baltimore, Dulles – Washington DC, în vederea obținerii asistenței și rerutării zborurilor, după caz, precum și să acceseze site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american: https://www.transportation.gov/individuals/aviation-consumer-protection/flight-delays-cancellations, precum și https://www.transportation.gov/airconsumer/airline-cancellation-delay-dashboard.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*