MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Croația. Au fost emise coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații

Steagul Croației. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 17 – 19 mai 2023, au fost emise coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, Gospić, Karlovac, coasta de vest a Istriei și Dalmația. Vor fi înregistrate creșteri semnificative ale nivelurilor râurilor Sava, Kupa și Una, Otuča și Zrmanja. Există, de asemenea, pericolul de inundații în localitățile: Karlovac, Petrinja, Sisak, Gračac și Obrovac.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul rutier și maritim, precum și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr,  Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr,  Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență – 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de pernență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*