Live-Blogging: Totul despre iMac Pro, iOS 11, macOS High Sierra, iPad Pro și HomePod

Ești gata de noi informații interesante de la World Wide Developers’ Conference 2017? Așa cum te-am obișnuit, voi relata aici, live, în limba română, noutățile Apple.

Evenimentul de pe 5 iunie are loc la San Jose Convention Center din Jan Jose, California.

20.02 – Rar se întâmplă ca o conferință Apple să înceapă mai târziu… :)

20.06 – Văd că a apărut o nouă aplicație făcută de Apple – “Files” un fel de Finder pentru iOS. Cool

20.08 – Conferința a început cu un video despre un nou angajat Apple care își așează biroul și strică totul pentru milioane de utilizatori Apple. Nici asta nu se întâmplă prea des :)

20.10 – Tim Cook e pe scenă: “Sunt bucuros că toate acestea nu se pot întâmpla”

20.11 – Cook vorbește despre câți developeri sunt în AppStore. 16 milioane, din care 3 milioane au aderat în ultimul an.

20.13 – Un copilaș de 10 ani, care a început să scrie aplicații acum 4 ani, e prezent în sală. La polul opus e o doamna de 82 ani care tocmai a publicat noua ei aplicație.

20.14 – Tim Cook începe cu tvOS. Urmează watchOS, macOS și iOS.

20.16 – Amazon urmează să vină cu Prime Video pe Apple TV.

20.17 – watchOS 4. Kevin Lynch urcă pe scenă să vorbească despre noutăți.

20.19 – Siri vine pe ceas și îți aduce reminders și alte informații dinamic updatate. Fețe noi pt ceas cu personajele din Toy Story.

20.21 – Sunt și noutăți legate de Activity. Cine folosește aplicațiile de sport de pe ceas? În watchOS 4 vei putea să sincronizezi informațiile cu cele din aparatele de la sala de gimnastică.

20.24 – Apple Music se va sincroniza cu ceasul. Urmează un demo pentru watchOS 4.

20.27 – developerii primesc și ei acces la API-uri noi – screen autorotate, flash light, background audio recording, full screen.

20.28 – macOS. 

Craig Federighi urcă pe scenă pentru a prezenta viitorul macOS High Sierra. Wait! What?

20.31 – Safari va fi mai rapid și vine cu noutăți: autoplay blocking

20.32 – Trecem la Mail.app. Search îmbunătățit, ocupă mai puțin loc pe disk.

20.33 – Photos vine cu mici îmbunătățiri.

20.35 – Un filesystem nou.

20.41 – noul sistem de operare pentru Mac apare în versiunea Public Beta la sfârșitul lunii iunie.

Apple anunță și noi iMac-uri – display mai bun, placa grafică îmbunătățită. Demonstrează asta cu cei de la Industrial Light and Magic (adică Star Wars).

20.51 – Noile iMac-uri au prețuri de la 1099 dolari în sus. Avem și noutăți pentru MacBook Pro – un laptop de 13 inch care începe la 1299 dolari. Ele sunt disponibile de azi.

20.54 – Apple anunță noul iMac Pro. Vine cu un până la 18-Core Xeon Processor, AMD Radeon Vega graphics, până la 4TB SSD, 4 port-uri Thunderbolt și conexiuni rapide.

E un computer excelent pentru randat video 4K. O să fie disponibil din luna decembrie 2017 și prețul de pornire este de 5000 dolari.

20.59 – Tim Cook trece la iOS 11. Craig Federighi e din nou pe scenă.

Apple Pay va putea să trimită bani direct la un alt utilizator.

21.03 – Siri. Știe să facă traduceri și are o voce puțin mai naturală. Limbile pentru traducere sunt engleză, chineză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

21.07 – Apple folosește codec-uri mai bune pt video și poze pt a le face mai mici și mai de calitate.

21.08 – Control center a fost refăcut. Urmează un demo.

21.09 – Control Center are altfel de butoane… mai colorate.

Control Center în iOS 11
Control Center în iOS 11

21.12 -Siri învață mai multe despre cum folosești telefonul și îți dă sugestii în News sau Messages.

21.16 – Maps vine cu îmbunătățiri și se sincronizează cu Do not Disturb în timp ce conduci.

21.18 – Urmează o descriere a noutăților din HomeKit și Apple Music.

21.21 – Phil Schiller urcă pe scenă pentru a ne arăta ce e nou în AppStore. Developerii au aplicațiile trecute prin procesul de review în 24 ore.

21.24 – AppStore va avea o nouă interfață.

Noua interfață AppStore

21.27 – Urmează un demo pentru AppStore. E prezentat de o angajată Apple care e însărcinată și lasă asta să se vadă cu o rochie mulată și fără sutien. How cool is that? :)

21.29 – În AppStore nu o să mai fie doar descrieri, ci adevărate articole, cu citate de la creatori, video

Apple nu mai are demo-uri cu telefonul pe care se vede butonul de home și difuzorul de sus. Oare se pregătesc de un iPhone fără aceste elemente? :)

21.31 – Craig a revenit și vorbește despre Machine Learning. Totul se procesează pe telefon și astfel asigură siguranța datelor personale.

21.33 – Augmented Reality (AR). Urmează un demo – un joc 3D direct pe o masă din sala de conferință, randat în timp real.

21.40 – Tim Cook se întoarce pe scenă și vorbește dedpre iPad. Greg Joswiak urcă pe scenă și explică noile modele de iPad – 2 la număr.

21.42 – iPad Pro de 10.5 inch. Cântărește mai puțin de 1 pound și are pe ecran o tastatură de mărime normală.

21.45 – Are un refresh rate mai mare, așa că totul se vede mai smooth pe ecran. Urmează un demo cu noul iPad. Aplicația “Affinity Photo” este impresionantă.

21.51 – Noul iPad Provine cu o baterie de 10 ore, filmează video 4K. Vor exista și accesorii pentru el, incluiv cabluri si încărcătoare Fast Charging.

21.53 – iPad Pro de 10.5 e lansat de săptămâna viitoare și o să coste de la 649 dolari în sus.

21.55 – iOS 11 vine cu multe noutăți pentru iPad – drag and drop pentru poze, control Center redesenat, multi-select, tastatură redesenată.

21.56 – Noua aplicație FILES. Ai pe ea toate fișierele tale din iCloud, dar și cele din Dropbox, Google Drive sau alte servicii de pe cloud.

22.01 – Apple Pencil te ajută să marchezi mai repede documentele din Notes sau pagini din Safari.

22.03 – Un demo legat de Pencil. Spotlight poate să găsească textele scrise de mână cu Pencil.

22.09 – O reclamă pentru iOS 11 și Tim Cook se întoarce pe scenă să vorbească despre muzică și iTunes.

22.11 – Apple lansează un home speaker. Un fel de Amazon Echo!

22.13 – HomePod – are cam 17 cm înălțime, 7 difuzoare interne, procesor A8, difuzor care detectează dimensiunile camerei.

22.19. Vei putea să vorbești cu el ca și cu Siri și îți urmează comenzile despre vreme, sport, timere, vreme, întrebări despre ori.

Apple HomePod

22.23 – HomePod e disponibil din decembrie 2017 și o să coste 349 dolari.

22.27 – That’s it! Ce părere ai? Ce-ți place dintre noile jucării?

Eu aștept cu interes iOS 11 pt felul în care arată Control Center și îmi place HomePod.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Sunt curios sa vad cum se aude HomePod. In rest nu m-au dat cu nimic pr spate, desi asteptam ceva, ceva mai cool. Tot vad ca investesc si promoveaza iPad cand deja toata lumea folosete telefoane mobile de 5.5 sau 5.7 inch. Chiar mai ai nevoie de tableta?
    Cum folosesc eu Control Center cu 3DTouch daca am iPhone 6? :)

  2. @ionica: un telefon nu poate sa fie de 10 inch, asa ca un iPad e bun pentru cei care vor sa fie productivi si sa nu care un computer. Sincer, eu prefer sa vad un video pe iPad sau sa citesc o carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*