lectii de iPhone si computere

mi-am luat un “job” nou. nu e nimic oficial, dar am devenit profesorul de Mac (hardware si software) si iPhone pentru colegii mei.

Totul a pornit de la o ora de pregatire pentru computere (ce aiurea suna in romaneste) care nu a mai avut loc. Eram acolo cu MBP-ul si am inceput sa le arat celor din jur ce face si ce stie. Majoritatea erau utilzatori traditionali de PC. ca si mine, pina in urma cu vo 3 luni, de altfel…

Asa ca in februarie am propus 2 idei: o lectie de Mac si una de iPhone. Daca pentru cea de Mac m-am pregatit, am facut scenarii, am adunat filme, documente etc., cea de iPhone nu prea a fost pregatita. Oare de ce?

Anyway, lectiile au fost asa de bine primite incit, pentru martie, am alte doua idei in pregatire: una ar fi legata tot de iPhone – dar de data asta pentru utilizatori avansati. Cealalta se adreseaza atit utilizatorilor de Mac, cit si celor care au PC. asta pentru ca discutam despre “cum sa iti faci computerul sa mearga mai repede pe net, sa fii mai productiv si sa te bucuri de un browser la capacitatea lui maxima”.

Imi place ca “lectiile” se tin in limba engleza, seara, dupa program si asta ma antreneaza destul de bine. In al doilea rind, sunt surprins de lipsa de informatii pe care o au cei din jur cind vine vorba despre computere si telefoane mobile.

Am vazut oameni care nu si-au schimbat wallpaperul sau documentele din quick launch sau dock-ul laptopului dupa mai bine de un an de cind l-au cumparat. Eu inteleg ca utilizatorul e multumit cu ceea ce are si isi face treaba. Dar daca poti avea mai mult, poti sa lucrezi mai repede si sa personalizezi acel computer… de ce sa nu o faci?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Poate pui un filmulet de la o lectie, daca ai. Sau poate ne impartasesti si noua cam ce “predai”, asta daca e diferit de ce ai scris deja pe aici.

  2. e un lucru foarte bun!m-am intors si eu dupa cateva luni de absenta,deoarece sunt posesorul unui iphone 3g de 16 gb.

  3. Adriane , tu chiar crezi ca toata lumea e priceputa in State ?

    Unii nu stiu nici macar sa se f*uta si tu ai pretentie sa stie ce e ala un iPhone !

    Le dai si note elevilor ?

1 Trackback / Pingback

  1. iPhone unlock Demo | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*