Asa cum te-am obisnuit, Conferinta organizata de catre Apple va fi relatata in direct pe boio.ro. Vei afla totul despre Tableta si despre noul sistem de operare mobil.

Sesiunea de Live-blogging asistat incepe la ora (Romaniei) 20.00.

Nu e nevoie sa mai spun ca informatiile de aici se adreseaza pasionatilor de iPhone, Apple si jucarii lucioase care vor un comentariu pertinent, live, in limba romana. Asa ca daca faci parte din categoria asta, te astept pe boio.ro sa vedem Ultima creatie Apple.

19:48 – lumea e in sala de conferinta. Pe scena e un scaun si o masa.

20:02 – am inceput. Steve Jobs e pe scena. Vorbeste despre evolutia Apple, cifre de vanzari si cele 140 mii aplicatii din AppStore

20:08 – evolutia computerului mobil: de la laptop la iPhone 3GS. “Oare este loc pentru un al 3-lea tip de device pe piata?”

20:10 – muzica, internet, e-books, muzica. Netbooks nu sunt bune – calitati proaste

20:11 – the iPad – subtire, poti sa pui ce poza vrei pe desktop. e mai buan decit un laptop sau un smartphone. poti sa lucrezi in landscape. are accelerometru, calendar, tastatura normala, youtube, in HD, iTunes Store.

20:18 – Steve testeaza noul iPad. Interfata de vazut pozele arata ca iTunes. are functionalitati similare cu iPhoto. imagine aici

20:24 – sistemul de operare arata ca iPhone OS dar are jucarii din Mac OS X. buuun asa. Calendarul e similar cu cel de pe Mac, la fel si Maps. Poti sa vezi TV Shows, filme in landscape.

20:29 – iPad are numai 0.5 inch grosime. ecran de 9.5 inch. Procesorul e propriu, facut de Apple. Capacitati de 16, 32 si 64GB. Bluetooth, WIFI. Bateria tine 10 ore in lucru si o luna in stand-by.. Are microfon, difuzor, accelerometru si compas.

20:33 – toate aplicatiile din AppStore merg automat pe iPad. Jocurile pot fi jucate cu noi gesturi. Urmeaza o prezentare de la New York Times.

20:44 – NYT au construit o aplicatie pentru iPad. pozele din articole inlocuite cu filme. avem si Live Video.

20:52 – noul SDK apare azi.

20:53 – urmeaza iBooks – o aplicatie-etajera pentru carti. vom avea un nou “iBooks Store” de unde poti sa cumperi carti, ziare.

20:57 – Steve Jobs a trecut la iWork. Gata? sau iWork va fi inclus pe iPad?

21:00 – Phil Schiller vorbeste despre noul iWork si se apuca de o demonstratie. Da, iWork vine pe iPad! imagini aici , aici si aici.

21:12 – aplicatiile din iWork costa 9.99 dolari si vor fi disponibile in AppStore pentru iPad.

21:13 – iPad se sincronizeaza cu iTunes de pe mac sau pc ca un iPhone. poti sa faci un back-up pe mac sau pc.

21:14 – iPad va avea si 3G incorporat. in USA, pt 250MB platesti 14 dolari. cam mult. sau nelimitat pentru 30 dolari. Nu exista contract. poti sa renunti la serviciu oricind.

21:17 – pe international va fi alta poveste. in iunie apar si in alte tari. merge cu Micro-sim de la orice operator GSM. oare in Romania exista asa ceva? iPad e deblocat. nu e blocat in retea!

21:18 – pretul iPad incepe de la 499 dolari. modelele cu 3G sunt mai scumpe.

21:23 – iPad va avea un keyboard dock si husa

21:25 – in 60 zile apare in toata lumea (iPad cu Wifi). peste alte 30 zile apare si varianta cu 3G.

21:31 – foto aici , aici

21:32 – Steve Jobs vorbeste iar despre vanzarile iTunes si AppStore.

e gata. dezamagit? eu da. Nu avem 4.0? nimic despre iPhone si o jucarie care apare peste 2 luni?

Da, Apple a scos un super device. Arata bine, dar nu se adreseaza oricui. Poti oricind sa cumperi jucaria cea mai ieftina, care merge pe Wifi si sa te joci cu ea. Sa vedem cine o jailbreakuieste.

Eu cred ca astept versiunea cu camera si multi-tasking.

Multumesc pentru rabdare.

Surse pentru live-blogging-ul de azi: engadget, gizmodo si ustream.