Totul despre iOS 5, OS X Lion si iCloud

Steve Jobs urca pe scena de la Moscone (San Francisco) pentru a ne prezenta noua directie in care paseste Apple. Doua noi sisteme de operare si legatura lor cu device-urile, dar si citeva surprize interesante – toate vor fi dezvaluite incepind cu ora 20.00 (ora Romaniei).

Ramai pe boio.ro pentru a afla noutatile aduse de Apple, asa cum te-am obisnuit la fiecare eveniment major.

19:52 – aseaza-te confortabil pe scaun. Spectacolul incepe in 8 minute. ok, poate 10…

20:00 – James Brown cu “I feel Good” se aude in sala de conferinte.

20:01 – Steve Jobs e pe scena. Vorbeste despre WWDC – citi participanti, sesiuni, laboratoare vor fi.

20:04 – Steve: “Vom discuta despre Lion, iOS si Cloud. Incepem cu Lion.” Phil Schiller si Craig Federighi sunt pe scena.

20:08 – Lion vine cu 250 functii noi. Multe multi-touch gestures, full screen apps. Safari, iMovie, iPhoto, iCal, Mail si alte aplicatii care vin cu sistemul de operare vor fi in Full-screen Mode.

20:12 – Mission Control te ajuta sa ai acces la toate aplicatiile cu ajutorul gesturilor pe trackpad.

20:16 – Noi efecte in Photo Booth. Camera face si Head Tracking.

20:19 – Se discuta despre vanzarile Mac App Store. A ajuns sa intreaca magazinele clasice care vand Software.

20:20 – Mac App Store e built-in in Lion. Vine cu Push Notifications, Sandboxing, Delta updates si in-app purchase.

20:22 – Launchpad va fi ca Homepage-ul de la iPhone sau iPad – toate aplicatiile intr-un loc.

20:23 – Toate aplicatiile vor avea auto-save. Nu trebuie sa mai salvezi nimic, computerul stie sa tina minte pina si textul pe care il aveai selectat intr-o fereastra inainte sa-l inchizi.

20:24 – Fiecare document va avea “Versions”. E un fel de Dropbox incorporat in sistemul de operare.

20:29 – AirDrop: cel mai usor mod de a face share la documente – doar le pui pe icoana computerului de linga tine.

20:32 – Mac OS Mail – mesajele pe stanga, ca in Sparrow, cu message snippets si emailurile in dreapta. Search mult imbunatatit, bara de icoane si favorite deasupra. foto.

20:35 – Lion mai aduce: All my Files in Finder, Safari Reading List, Windows Migration, Lion Server add on, Vertical Text, Merge Folders, Time Machine local snapshots, iChat imbunatatit, Custom labels in Mail, Document handling, Momentul scorlling, Gesture Tracking…

Mac OS Lion – vine in luna iulie, doar 29.99 dolari! Se instaleaza direct din Mac App Store pe toate Mac-urile tale. Asa ca ar fi bine sa ai acelasi cont pe toate computerele familiei.

20:42 – Trecem la iOS 5. Scot Forstall e pe scena. Vorbeste despre vanzarile de pana acum. iOS 5 va avea o gramada de noutati.

iOS Notifications! Pop-up notifications dispar si apare Notifications Center. Notificatile apar pe lock screen sau pe o bara de pe home screen. tragi in jos de bara si vezi tot ce ai nou.

20:50 – NewsStand – toate revistele la care esti abonat isi fac background update si stau toate intr-un singur loc.

20:52 – Twitter – iOS 5 va avea single sign-on si Twitter e integrat in sistemul de operare, in Camera, Photos, Contatcs – poti sa vezi poza fiecarui contact atunci cind el o updateaza.

20:55 – Safari pentru iOS – vine cu Reading List si buton de Reader care re-formateaza pagina ca sa scape de reclame si alte chestii din pagina.

20:57 – Safari pentru iOS vine cu tabs.

20:59 – Reminders pentru iOS: ai o singura aplicatie, inclusa in sistemul de operare pentru toate reminder-urile. Stie unde esti si te atentioneaza pe masura ce ajungi la locul setat in aplicatie de chestiile din jur.

21:00 – Camera – ai un shortcut pe HomePage – apesi pe el si faci o poza imediat. daca ai Passcode poti sa treci de el imediat si faci poza.

21:02 – Poti sa faci poze apasind pe butonul de volum. Ai pinch to zoom in camera, nu trebuie sa mai apesi pe un slider.

21:03 – Poti sa editezi pozele direct pe iPhone – Crop/ red-eye reduction, enhance.

21:04 – Mail pentru iOS: Rich Text, Flag, poti sa tragi adresele de mail dintr-un camp in altul.

21:05 – Dictionarul e acum disponibil in orice aplicatie, nu numai in iBooks. Cool!

21:06 – tastatura se desparte ca sa vezi ce scrii. foto.

21:08 – WiFi Syncing. Software updates Over-the-air. Nu mai ai nevoie de iTunes nici pentru update-uri, nici pentru sincronizare.

21:10 – Delta Updates – downloadezi doar ce e nou in sistemul de operare.

21:11 – Game Center vine cu Game downloads, game descovery, friends discovery.

21:12 – iMessage – un nou serviciu de mesagerie intre toti userii de iOS. Trimiti text, poze, video, contact, mesaje la grupuri. merge pe wifi sau 3G. E un fel de iChat – vezi si cind tasteaza celalalt. Nu vei mai avea nevoie de Yahoo Messenger sau Skype.

21:18 – iOS 5 mai aduce: airplay mirroring, multitasking gestures, personal dictionary, accesible input for mobility, alternate routes in Maps, Typing Shortcode.

iOS 5 vine in toamna. E disponibil pentru iPhone 3GS si iPhone 4, iPad si iPad 2, Ipod Touch generatiile 3 si 4.

21:22 – Steve Jobs a revenit pe scena. Povesteste despre iCloud.

21:24 – Aplicatiile din MobileMe vor fi de acum Cloud Apps. Contacte create pe iPhone se duc automat pe Cloud si pe oricare alt device.

21:26 – Calendar Sharing – totul e updatat automat. Mail e si el integrat in iCloud.

iCloud este Gratis!

21:28 – Toate aplicatiile descarcate de tine sunt in iCloud. Daca vei cumpara un telefon nou ai acolo toate aplicatiile deja instalate si le pui pe device-ul nou. La fel si cu cartile din iBooks. Se sincronizeaza semnele de carte din carti si reviste.

21:30 – Ai back-up automat o data pe zi in iCloud – totul e wireless: muzica, apps, poze, video, settings, app data, carti.

21:32 – Documents in the Cloud – daca scrii un document in Pages sau Keynote pe iPhone totul se duce in iCloud si poti sa-l vezi imediat pe orice alt device, inclusiv pe Mac sau iPad.

21:37 – Developerii au storage APIs.

21:38 – Photo Stream – pozele facute cu un iPhone se duc pe toate device-urile imediat. Daca importi poze pe Mac ele se duc si pe iPhone sau iPad prin iCloud. Merge si pe Mac si pe PC.

21:41 – Pozele stau pe server timp de o luna. Pe iPhone sau iPad ai ultimele 1000 poze si pe Mac sau PC le ai pe toate.

21:45 – iTunes in the Cloud! Atunci cind cumperi un cantec din iTunes sta in Cloud si il vezi pe toate device-urile tale.

21:50 – iCloud merge pe pina la 10 device-uri si e gratis. Cind deschizi un device nou te loghezi cu Apple ID. iCloud vine astazi in versiune Beta. Ai 5GB spatiu pentru documente si pentru toata muzica, filme, photostream.

21:53 – One More thing – Muzica si filmele tale poti sa le sincronizezi cu iCloud. Daca exista deja muzica ta in iTunes ei o matchuiesc si ti le ofera pe orice device. iTunes Match pentru 5000 cantece costa 25 dolari/an.

Conferinta a luat sfarsit. Multumesc this is my next, engadget si ustream pentru poze, info si video streaming.

Noutatile sunt conform zvonurilor, dar eu abia astept sa ma joc cu Lion si cu iOS 5. iCloud vine de astazi in Beta si ma bucur ca multi dintre cititorii boio.ro vor putea sa nu mai aiba probleme cu telefoanele care nu au trecut prin niciun back-up.

Orice ai zice, Apple a reusit cu Lion si iOS 5 sa intreaca Windows si Android. Multe dintre aplicatiile din AppStore nu vor mai avea utiliate pentru ca totul e inclus in sistemele de operare si asta inseamna integrare perfecta.

Sa nu uitam ca acesta a fost doar un preview pentru iOS 5 si ca pina in toamna vom avea probabil si un iPhone nou si mai multe functionalitati in sistemul de operare.


Ce parere ai despre anunturile de astazi?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. In legatura cu notifications, mi se pare ciudat ca au adaptat acelasi sistem ca la android, prin care tragi de bara de sus si iti apar toate notificarile de sistem …

  2. Oare cei care au cont platit de MobileMe ca mine vor primi ceva inapoi sau macar un gift card in momentul in care acest serviciu va deveni gratuit sau am platit ceva ce oricum e gratis?

  3. @Hurgoi Victor: daca te interesai putin vedeai ca MobileMe va ramane asa cum este pina in luna iunie 2012. Asta inseamna ca te poti folosi de ceea ce iti ofera pina atunci. Zvonuri legate de faptul ca MobileMe va fi gratuit sunt de aproape un an. Cine a platit cei 60 dolari/an in toata aceasta perioada stia ca poate sa apara o varianta gratuita, nu?

  4. Am si eu o întrebare☺️ daca am cumparat un iPhone 4 i-am dat resetare insa câteodată imi apare contul celeilalte persoane care la avut insa fara parola,mie mi se salvează datele mele pe contul lui deși mi se cere parola iar in configurari nu apare nici un cont?sper ca m-ați inteles nu știu cum sa explic.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. iOS 5, iCloud si OS X Lion vin la WWDC 2011 | Inspector Gadget - we inspect gadgets
  2. OS X Lion lansat astazi | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*