iOS 12 e aici. Cum faci update-ul la cel mai nou sistem de operare pentru iPhone și iPad

Ce aduce nou iOS 12
Ce aduce nou iOS 12

Marele avantaj al unui utilizator de iPhone sau iPad este că atunci când apare un sistem nou de operare, îl poate instala imediat. Dacă mai punem la socoteală și faptul că device-uri precum iPhone 5s sunt compatibile cu iOS 12, atunci chiar ai un ecosistem bun.

Da, iPhone 5s a fost lansat în Septembrie 2013 și încă poate să suporte cel mai nou sistem de operare de la Apple. Ce telefon Android se poate lăuda cu asta?

Ce aduce nou iOS 12

Așadar, pe 17 septembrie 2018 e lansat iOS 12. Apple spune că vom avea o cameră care se deschide cu 70% mai repede, tastatura apare în aplicații cu 50% mai rapid, iar aplicațiile se lansează de 2 ori mai repede.

iOS 12 aduce și FaceTime care poate fi făcut simultan cu până la 32 persoane, dar această funcție nu e disponibilă încă de la lansare.

Cei interesați de Animoji au parte de Memoji – un fel de avatar animat pe care poți să-l folosești în diferite aplicații precum Messages sau FaceTime.

“Oamenii mari” se bucură și ei de Notifications mai bine organizate și o funcție Do Not Disturb care are mult mai multe opțiuni.

Aplicația Photos vine cu un nou mod de a distribui și organiza pozele.

Aplicația Siri Shortcuts aduce automatizarea mult-dorită de unii utilizatori. Eu unul abia aștept să o testez și să o pun la lucru.

Voice memos – reportofonul de pe iPhone – vine, odată cu iOS 12 și pe iPad, iar Apple Books are un nou design.

Ce device-uri sunt compatibile cu iOS 12

Dacă ai un iPhone 5s sau mai nou, atunci ai încă noroc. Apple promite un device mai rapid care vine cu (aproape) toate noutățile din iOS 12.

La iPad, versiunea cea mai veche care suportă noul sistem de operare este iPad mini 2 sau iPad Air. În cazul iPod touch, generația a 6-a este cea care primește acest update.

Cum te pregătești de iOS 12 Update

Cerințe preliminare:

  • Să ai conexiune de net bună ca să descarci update-ul
  • Să ai spațiu pe telefon. Apple nu spune cât, dar nu strică să ai cel puțin 2-3GB liberi.
  • Să ai răbdare. Serverele Apple o să fie bombardate de cereri de download în primele ore după lansare, adică în seara de 17 septembrie 2018 (după ora 20.00).

Partea de update trebuie neapărat precedată de câțiva pași:

  1. Back-up pentru poze, contacte și alte informații importante. Poți să folosești Dropbox pentru poze, de exemplu.
  2. Back-up pe iCloud pentru toate setarile.

Cum faci update la iOS 12

iOS 12 apare în Settings – General – Software Update. Când îl vezi, apasă butonul de Download and Install și lasă-l să-și facă treaba. În 10-25 minute vei avea un telefon cu funcționalități noi.

Eu încă nu am decis dacă voi instala iOS 12 pe curat sau voi face update. Tu cum procedezi?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*