internationalizarea interetului vine peste o saptamana

o stire care ar fi ramas oarecum trecuta cu vederea a fost anuntata timid, printr-un comunicat de presa al ICANN (organismul care reglementeaza numele de domenii la nivel international).

peste numai citeva zile vor fi lansate primele pagini de genul www.exemplu.test. acestea vor putea fi personalizate de useri din 11 tari care folosesc alfabete diferite de cel latin, gen arabi, rusi, coreeni, greci, indieni etc.

daca totul decurge bine in curind vom avea primele nume de domenii scrise in alfabetele respective.

mai-marele ICANN zice ca asta e cel mai mare pas de la crearea internetului. pe noi insa nu ne afecteaza.

decit poate ca bloggeri pot sa-si scrie numele corect de acum inainte asa ca o sa avem un “piÅ£icu.ro” sau un “zoÅŸo.ro” sau de ce nu un “visurât.ro” cu î din i sau din a, dupa preferinte…. ;)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. pimul pas spre internationalizarea internetului | adrian boioglu - tot mai sus

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*