Integrarea filmelor la ora de clasă – apel de înscrieri la ateliere online pentru profesori

Ateliere pentru profesori

Asociația Bloc Zero organizează în perioadă 8-10 aprilie și 22-24 aprilie două ateliere online de formare în folosirea filmului ca instrument educațional dedicate profesorilor. Apelul la înscrieri se adresează profesorilor activi din gimnaziu și liceu din întreaga țară.

Ambele ateliere vor urma aceeași structură, fiecare dintre acestea urmând să se desfășoare pe o perioadă de 3 zile, după cum urmează:

Grupa 1 – 8, 9, 10 aprilie (6h/zi)

Grupa 2 – 22, 23, 24 aprilie (6h/zi)

Fiecare dintre cele două ateliere este deschis pentru un număr de maxim 20 de profesori. Participanții vor fi aleși în urma unui proces de selecție (detaliat mai jos), data limită pentru înscrieri fiind 1 aprilie 2021. Profesorii selecționați vor fi anunțați până la data de 4 aprilie 2021, cel târziu.

La finalul atelierului, se vor acorda diplome de participare profesorilor participanți.

Înscrieri

Profesorii interesați să participe sunt invitați să completeze formularul de înscriere (format Google Form) de aici https://forms.gle/nGiA1XKmgeWQcTj36

*Atenție: în cadrul formularului veți fi rugați să încărcați un CV actualizat.

Dacă întâmpinați dificultăți, ne puteți transmite documentul la adresa de mail oana@bloczero.ro.

Acesta va fi însoțit de un mesaj care va conține:

– datele atelierului pentru care optați;

– datele de contact: nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail.

Obiectivele cursului:

  • familiarizarea cu pașii de urmat pentru integrarea filmelor și a altor resurse audiovizuale în predare;
  • obișnuirea cu noi metode de educație non-formală/ prin cultură;
  • acomodarea cu resurse de predare/învățare online interactive;
  • deprinderea limbajului cinematografic/ audiovizual;
  • îmbogățirea cunoștințelor cu privire la subiecte din sfera drepturilor omului, ecologiei și a educației alternative și incluzive;
  • dezvoltarea unor colaborări pe termen lung între Asociația Bloc Zero și instituțiile de învățământ în cadrul cărora își desfășoară activitatea profesorii participanți la ateliere.

În urma participării la curs, profesorii vor primi acces în mod gratuit la un catalog de peste 20 de filme însoțite de materiale educaționale dedicate, prin intermediul platformei online de vizionare Kinoteca Bloc Zero.

Profesorii participanți se angajează să organizeze cel puțin 3 proiecții de film la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia proiectului în rândul colegilor din instituția de învățământ în care sunt activi.

Despre echipă

Echipa programului Kinoteca are o bogată experiență în promovarea și susținerea implementării filmului ca instrument educațional în școlile din România, membrii acesteia fiind implicați activ în dezvoltarea unor programe de educație cinematografică/ prin film precum Education à l’image, CinEd sau One World Romania la Școală.

De-a lungul timpului, membrii echipei au lucrat la dezvoltarea  mai multor cataloage de film cu potențial educațional și a unor broșuri educaționale cu principii orientative care să ajute profesorii să folosească filmul drept instrument educațional la ora de clasă, dar și a unor materiale de introducere în specificul artei cinematografice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*