Institutul Hispano Român lansează o platformă web în sprijinul românilor care ar dori să se reîntoarcă în România

Institutul Hispano Român lansează platforma web „România e Acasă”

Institutul Hispano Român lansează platforma web „România e Acasă” – www.romaniaeacasa.org din cadrul proiectului cu același nume, prin care dorește să vină în sprijinul românilor care locuiesc în afara granițelor țării și ar dori să se reîntoarcă în România.

Prin intermediul acestui proiect se dorește furnizarea informațiile necesare unei mai ușoare reveniri a românilor din străinătate, pentru a se putea reintegra cât mai repede în câmpul muncii din România, oferind pârghiile necesare găsirii unui loc de muncă potrivit pregătirii și experienței pe care o au. De asemenea se va încerca ușurarea reintegrării copiilor acestora în sistemul educațional din România, atât în cel obligatoriu cât și în învățământul universitar, Guvernul României oferind burse de studiu pentru tinerii români din Diaspora.

„România e Acasă“ urmărește de asemenea ca românii din Diaspora cu spirit antreprenorial să își poată pune în practica ideile și proiectele, de aceea le sunt oferite informații actualizate privind atât oportunitățile de investiții în România, cât și accesul la finanțările nerambursabile oferite de către statul român sau fonduri europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*