Instant Factoring se lansează pe piața din Spania. Compania a înregistrat o creștere record în 2024 în România și Serbia

Cristian Ionescu

Instant Factoring, fintech-ul de micro-finanțare online a firmelor din România, se extinde pe piața din Spania. După un 2023 cu creșteri record atât în Serbia, cât și în România, compania a decis să facă încă un pas și să ofere soluții alternative de finanțare și antreprenorilor din Spania.

Marile beneficii cu care Instant Factoring intră pe piața din Spania sunt transparența comisioanelor percepute, rapiditatea procesului, lipsa birocrației și platforma 100% digitală, care este intuitivă și ușor de folosit.

„Spania vine ca un pas natural în dezvoltarea Instant Factoring. Suntem pregătiți să oferim antreprenorilor spanioli aceleași servicii prompte, orientate către nevoile clienților, transparente, 100% digitale. Cred cu tărie că micile afaceri sunt extrem de importante în orice economie, dar știu și că de multe ori ușile sunt închise pentru business-urile aflate la început de drum. Am pus umărul la treabă pentru a schimba acest lucru în România și în Serbia și am reușit. Acum mergem în Spania cu obiectivul de a deveni un partener de încredere și pentru afacerile de acolo”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring. 

Un actor important care a ajutat la lansarea fintech-ului în Spania este Micro Europe, o companie de investiții sociale care contribuie în mod activ la dezvoltarea sectorului microfinanțărilor din întreaga Europă, care a devenit acționar Instant Factoring în Martie 2023.

Pentru lansarea din Spania, Instant Factoring a realizat o analiză a competiției, care a relevat că pe piața de micro-factoring (factoring adresat micro companiilor) este nevoie de noi jucători care să ofere antreprenorilor soluții de optimizare a cash-flow-ului. Cu o ofertă competitivă pentru antreprenorii aflați la început de drum, parcursul fintech-ului românesc pe piața spaniolă începe promițător.

„Capitalul de start pe care îl alocăm în Spania este de 1,5 milioane euro. Piața din Spania este de 33 de ori mai mare decât cea din România, deci avem în față un drum cel puțin interesant. Ne propunem să creștem progresiv în așa fel încât să devenim o prezență consistentă și să putem să ne consolidăm poziția și în Spania la fel cum am făcut-o în România și Serbia”, a adăugat Cristian Ionescu. 

Instant Factoring țintește să atragă cel puțin 3 fonduri de investiții locale în acționariatul Instant Factoring Spain și se află deja în discuții avansate în acest sens, cu mențiunea că va deține controlul majoritar al companiei.

Compania a împlinit 5 ani de activitate pe piața din România, în acest timp transferând în conturile clienților peste 800 de milioane de lei. Doar în 2023, Instant Factoring a finanțat peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la peste 250 de milioane de RON. În ceea ce privește activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania și-a dublat numărul de finanțări față de 2023. Acest an a început promițător și în România cu o creștere de 50%.

„Suntem mulțumiți de tot ce am reușit să realizăm în acești ani și avem toate motivele să credem că Instant Factoring Spain va avea succes, la fel cum a fost și în cazul României și al Serbiei. Dedicarea, munca susținută și pasiunea sunt întotdeauna răsplătite. Vrem să ne continuăm misiunea oriunde vom merge. Cu siguranță nu ne vom opri aici”, a concluzionat Cristian Ionescu. 

Lansarea Instant Factoring Spain va fi marcată în cadrul unei recepții desfășurate în Bilbao, Spania, pe 29 mai 2024.

La eveniment va fi prezent și va susține un discurs profesorul universitar doctor Pedro Manuel Sasia Santos, Președintele Federației Europene a Băncilor Etice și Alternative (FEBEA), autor a numeroase articole și conferințe pe teme legate de responsabilitatea socială corporativă, etică economică, economie solidară și etică organizațională. Acesta va vorbi despre valoarea organizațiilor care reușesc prin activitatea lor să aibă un impact social important.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*