InstaCRT

Instragram si filtrele lui artificiale sunt mici copii pe linga aplicatia asta. Developerii InstaCRT au venit cu o gaselnita pe cit de ciudata pe atit de geniala.

Tu faci poza, aplicatia o trimite intr-un laborator unde este afisata pe un mic monitor CRT care este pozat cu un DSLR. Poza iti e trimisa apoi pe iPhone. [Vezi video cu tot procesul putin mai jos]

Rezultatul arata cam asa:

Developerii recunosc ca aplicatia se bazeaza integral pe o piesa desprinsa dintr-o camera VHS din anii 80 care se poate strica oricind, asa ca nu garanteaza functionarea aplicatiei la nesfarsit. Asta si pt ca nu au piese de schimb. Deocamdata.

Pe de alta parte, jucaria merge de vreo 6 luni incoace, asa ca … sa fim optimisti.

Developerii nu au decit o singura instalatie de genul asta. Din cauza asta este posibil ca poza sa ajunga inapoi cu o intarziere de minute sau ore. Totul depinde de cit de repede sunt procesate cele expediate de alti useri, inaintea ta. Asta pentru ca procesarea pentru fiecare fotografie dureaza cam 20 secunde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Din review-urile citite, deja s-a ajuns sa dureze chiar si 91 minute pana sa proceseze o poza. Partea si mai urata este ca nu poti sa inchizi aplicatia sau sa ruleze in background, este necesar sa stai in aplicatie. Ceea ce mi se pare destul de aiurea sa astepti 1 ora sau mai mult pt o poza :)
    Am vrut sa o iau si eu, dar aceste aspecte m-au facut sa ma razgandesc.

  2. DYI cloud processing :) Imi si imaginez o sala plina de camere foto, cu obiective diferite pt ajustarea parametrilor de fotografiere (poate chiar un fish-eye).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*