informatia inseamna putere

hai sa pornim o leapsa. nu am mai vazut de mult una prin blogosfera… de data asta insa e una serioasa.

informatia inseamna putere. chiar si daca e vorba de blog. cine are informatia primul si o publica poate sa aiba de castigat. macar trafic, daca nu si altceva.

eu fac o selectie destul de riguroasa atunci cind vine vorba de informatii publicate pe blog. unele nu sunt importante, altele au aparut deja in blogosfera romaneasca asa ca nu are nici un rost sa le dau si eu pe boio.ro.

exista insa o serie de informatii care nu apar pe blog din alt motiv. acelea sunt informatii care pentru mine inseamna o sursa de putere. mi s-a intimplat de citeva ori sa nu public ceva doar pt ca aveam nevoie sa folosesc informatia aia pentru mine. puteam sa o valorific mai bine in scop intelectual, comercial sau in alte scopuri daca nu scriam despre ea.

tu practici autocenzura pe blog? ce fel de informatii nu apar? care sunt stirile pe care nu le-ai da niciodata?

dau leapsa mai departe lui piticu, de ce, nwardu, cabral, carmen, vali, radu, dragos, cristi, bobby si mai ales TIE, celui care ma citesti!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

9 Comments

 1. Practic autocenzura in masura in care nu dezvalui lucruri foarte personale. E un jurnal public, totusi, si privacy ramane privacy.:) Ideile nu ne apartin insa, ele sunt ale tuturor, asa ca nu vad de ce ar trebui sa fie cenzurate. John Stuart Mill ridica mingea la fileu, spunand ca orice afirmatie, oricat de stupida ar fi, trebuia impartasita, otherwise omenirea e “siluita”.

 2. Din fericire multe din informatiile pe care le dau pe blog reprezinta puncte personale de vedere asupra lucrurilor care mi se intampla mie sau pe care le vad aiurea. Asta ma fereste de plagiat sau de repetitie.

  Informatiile legate de job sau cele foarte personale le impartasesc doar cu cei de la munca si cu prietenii. Iar despre restul, se cheama bun simt si fie il ai fie nu.

  Daca nu ma credeti, convingeti-va. Si apropo, dati-mi si mie un exemplu de informatie nelasata pe blog si care reprezenta putere :)

 3. exemplu de informatie nelasata pe blog si care reprezinta putere: subiecte pe care le ai astazi si care vor fi publicate ulterior intr-un ziar sau difuzate pe TV sau radio.(in cazul in care lucrezi in mass media sau pur si simplu sa vinzi acea informatie).

 4. Salut Adi,

  Eu nu ma vad ca un blogger care da stiri. Blogul meu e relativ nisat, se adreseaza oamenilor de comunicare, si in general incerc sa fac analize sau sa ofer niste idei care pot fi utile.

  Insa tocmai pentru ca e nisat, stau de multe ori sa ma gandesc daca public anumite puncte de vedere, care fie sunt personale, fie tin de politica sau de mediul ONG.

  Cel mai mult ma cenzurez cand e vorba de posturi legate de politica si mai ales de “practicile” Presedintelui. Din nefericire, de multe ori si el si prietenii lui din presa reusesc prin insistenta sa ma convinga sa scriu.

 5. […] Pana la urma cred ca asta face barfa sa devina informatie: utilitatea. […]

  Raspuns la leapsa. Sa-mi spui cat de “pe langa” sunt.

 6. Salut! Incerc sa nu scriu despre ce fac la locul de munca si despre chestii pe care le fac unii prieteni buni de-ai mei, care ar putea citi blogul si nu vreau sa se simta jigniti sau ceva de genul asta. In rest, daca imi pica in mana un “Watergate”, il zic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*