Indygen – Miroase urat, Vodafone

Brandul Vodafone nu mai prinde la tineri? Probabil ca nu, din moment ce au lansat Indygen – o combinatie intre o retea sociala si joc piramidal.

La prima vedere insa, toata povestea miroase urat.

– nu mai suni la *222 care este gratuit, ci la 300 si platesti pentru asistenta 30 centi.

Imi place ca pe site-ul lor au si descrierea pentru angajatii de la Serviciul Relatii cu Clientii Vodafone:

poți suna la serviciul de Asistență Indygen (300), unde Echipa de specialiști tech n-o să-ți ceară să aștepți 30 minute să vorbești cu ei sau să apeși pe 10 taste pe întuneric. Unde n-o să vorbești cu o duduie demotivată cu sarmale în cap, pentru simplul motiv că ne-am angajat numai tineri fluenți în net și app-uri.

– textele de pe site si de pe pagina lor de facbook sunt dubioase rau de tot: “Frate, suntem ca tine: ne dorim schimbare si stim ca nu se descarca de pe net. Daca vrei ceva, te ridici de la calculator si il obtii.”

– greseli gramaticale? Nu, doar mesaje pentru generatia care a picat la Bac. Asta e un screenshot dintr-un video care face parte din categoria “School \ Educatie Stiintifica”?

– In cazul in care vrei sa te “angajezi” la Indygen, adica sa le promovezi produsele pentru credit gratuit, trebuie sa iti cumperi cartela si apoi sa faci un video. Clipul trebuie distribuit pe Facebook si trebuie sa obtina cit mai multe like-uri.

Campanie online gratuita facuta de prostime? Iar castigatorul nu se alege cu un job, ci cu posibilitatea de a participa la interviuri.

– telefoane la suprapret? Un iPhone 4 (despre care ei spun ca vine cu iOS 4) costa 1479,73 lei. tinarul ala care nu are 8,5 euro in buzunar ca sa-si ia o cartela, o sa aiba 1500 lei pentru un telefon care nu va mai merge updatat in 2014 si pentru care nici macar aplicatia de Facebook nu o sa mai functioneze peste un an si ceva?

– Am gasit, dupa lupte seculare, tarifele. Pentru 8,5 euro primesti 1,5GB sau 500 minute in alte retele. Si cind zic alte retele ma refer doar la cele mobile, inclusiv Vodafone.

Da, ai minute gratuite doar in “reteaua” Indygen, in care nu e nimeni deocamdata. 8,5 Euro nu e cam mult pentru 500 minute? La cartela Vodafone primeai 3000 sau 4500 minute pentru 5 euro. Si nici netul nu e o afacere. Costa mai putin decit in reteaua Vodafone, dar daca il compari cu Digi sau alte servicii similare…

Ce este Indygen? Mie imi lasa impresia unei gaselnite de marketing scumpa, care se vrea virala si care isi cam bate joc de inteligenta tinerilor.

Da, stiu ca vei vedea pe bloguri articole incurajatoare. Platite de Vodafone. Asta nu e platit de Vodafone.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Trist. O campanie jalnică de la niște oameni jalnici.

    Acum totul se leagă de facebook și like-uri. Hai să fim seriosi!

  2. in unele chestiuni avem opinii diferite insa ce ai scris mai sus e stabil, documentat si perfect adevarat. aproape ai putea suci tipul blogului din chestiuni it in probleme si rezolvari sociale. de la mine ai un UP !

1 Trackback / Pingback

  1. Capitalismul românesc te vrea trepanat | Homo Ludditus

Comments are closed.